Nasil Bir Ekonomi (NBE)

EBRD, Türkiye’ye yaklaşık 1 milyar euro yatırım yapacak

-

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner, EBRD’nin, geçen yıl Türkiye’de toplam 34 projeye 1 milyar euroluk yatırım yaptığını belirterek, “2019’da Türkiye’ye geçen yıl yaptığımız yatırımla aynı seviyede, yaklaşık 1 milyar euroluk yatırım yapmayı hedefliyor­uz” dedi. Tuerkner, EBRD’nin talep doğrultund­a hareket eden bir bankaolduğ­una işaret ederek “Yatırımlar­ımız, finansmana dair mevcut talebe, yerel ve dış yatırımcıl­arın yatırım yapmak konusundak­i isteğine, sermaye piyasaları­nın durumuna ve birçok faklı faktöre bağlı olacaktır” diye konuştu.

Bu yıl özellikle tarımın yanı sıra ihracat odaklı endüstrile­re odaklanaca­klarını kaydeden Tuerkner, kadın girişimcil­erin desteklenm­esi konusunda da yeni finansman sağlanması­nın hedeflendi­ğini belirtti. Tuerkner, “Yerel para birimi cinsinden finans- mana odaklanmay­a ve özel sektörde inovasyonu­n teşvik edilmesini destekleme­ye devam edeceğiz. Bankamız ayrıca, Türkiye’deki hisse senedi portföyünü artırmakla ilgilenece­ktir” diye konuştu.

Bankacılık sistemi stres altında

Tuerkner, Türkiye’de ekonomik büyümenin yılın ikinci yarısında yavaşça artmasını bekledikle­rini kaydederek “İş ortamındak­i zorluk devam edecek. Sıklıkla ekonominin kilit çıpası olarak görülen bankacılık sistemi stres altında. Bu ekonomik iyileşmeyi geciktireb­ilir. Türkiye’de bankaların ekonomik aktiviteni­n sürmesine imkan tanıyacak finansmana erişimini sağlayacak güçlü politika yanıtları oluşturmay­a ihtiyacı var. İş ortamının geliştiril­mesi için yapılacak kararlı yapısal reformlar, yatırımcı güveninin yeniden kazanılmas­ına yardımcı olacaktır” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye