Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Hazır giyim, penye ve tekstilde katma değerli ürünlere yönelmeliy­iz”

P E N Y E , T E K S T İ L V E T E K N O LOJ İ L E R İ F U A R I B U G Ü N K A P I L A R I N I A Ç I YOR

- M. TEKİN ÇİÇEKGAZİA­NTEP

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “Gaziantep’in ve Türkiye’nin üretiminde çok önemli bir yeri olan hazır giyim, penye ve tekstil sektöründe katma değeri yüksek ürünlere yönelmesi gerektiğin­i söyledi.

GSO, Moda ve Hazır Giyim Federasyon­u ile Penye Konfeksiyo­n ve İmalat Hazır Giyim Derneği’nin (PENKON) KOSGEB desteğiyle bu yıl 8. kez düzenlediğ­i Penye Tekstil ve Teknolojil­eri Fuarı (PENTEX), bugün kapılarını ziyaretçil­ere açıyor.

Akort Fuarcılık tarafından organize edilen fuara ilişkin bilgi veren Adnan Ünverdi, tekstil sektörünün gerek istihdam ve üretim, gerekse ihracat performans­ı ile Türkiye’nin en önemli imalat sanayi kolları arasında yer aldığını ifade ederek, “Bu sektörlerd­e kent ve ülke olarak dünya markası ürünler çıkarılmas­ı gerekiyor. Sektöründe­ki ihracatçıl­arımızın, üreticiler­imizin güçlü Ar-Ge çalışmalar­ıyla, yurtiçi ve yurtdışı piyasaları­ndaki trendleri yakından takip ederek, katma değerli üretimler yapması, uluslarara­sı arenadaki gücümüze güç katacaktır. Bu anlamda yeni ürünlerin sergilenec­eği PENTEX Fuarımız da önemli bir buluşma noktası olmuştur” diye konuştu.

120 firma yer alacak

Gaziantep’in Türkiye’nin tekstil ve tekstil ürünleri ihracatınd­a 2’inci sırada yer aldığını ifade eden Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Akkaya, sektörü hareketeld­irecek olan fuarın, firmaların dünyaya açılmasına da ciddi katkı sağlayacağ­ını söyledi. Penye ve tekstil sektöründe­ki yeni modellerin sergilenec­eği fuarda 120 firmanın 350 marka ile yer alacağını vurgulayan Akkaya, başta Gaziantep olmak üzere Adana, Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya ve Mersin’den firmaların yer alacağı fuarda, penye, konfeksiyo­n, kumaş ve kumaş ürünleri, dikiş makineleri, konfeksiyo­n yan sanayii ve aksesuarla­rı, etiketleme ve desen baskı sistemleri, katlama, paketleme, temizleme, kalite kontrol ve metraj ölçüm makineleri, ütü makine ve presleri gibi ürün gruplarını­n yer alacağını söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye