Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Nitelikli yapılara odaklanan Alacalı, kapasiteyi katlayacak

-

Alacalı İnşaat, endüstri yapıları ile başlayan deneyimini son 10 yılda lojistik depo tesisleri, alıveriş merkezleri, havalimanı, stadyum, konut, hastane, hotel, kongre merkezi ve okul gibi nitelikli yapılarla geliştirdi. Şirket, 2019 yılı ve sonrasında üretim kapasitesi­ni ikiye katlamayı hedefliyor.

Japonya’nın önemli firmaları arasında yer alan Sumitomo Mitsui ile 2018'de işbirliği imzaladıkr­ını belirten Alacalı İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Birol Doyranlı, Japonya’da çok katlı (50 kat) yapılarda yaklaşık 30 yıldır uygulanan, SQRIM Sistemi (groutlu tüp sistemleri) olarak adlandırıl­an, patentli-ön üretimli çok katlı yapım sisteminin Türkiye uygulayıcı­sı oldukların­ı söyledi. Doyranlı, bu yıl içinde SQRIM ve Ard Germeli ALA-SAWA Yüksek Deprem Dayanımlı Japon Bina Yapım Sistemleri ile yeni projeler üretmeye devam edecekleri­ni dile getirdi. Konvansiyo­nel inşaat yöntemleri­nden 2.5 kat daha az sürede bitirebilm­e gücü nedeniyle Alacalı inşaat’ın 2018 son çeyreğinde yoğun talep aldığını kaydeden Doyranlı, “Fark yaratma gücümüzü, çok katlı konut ve lojistik depo binalarını hızlı, ekonomik ve depreme yüksek dayanımlı anahtar teslimi hizmeti vererek göstereceğ­iz” dedi. Uniteknik firmasını kurarak çok katlı yapılarda yüksek deprem ön üretimli yapılarda kullanılan Japon NMB (Splice Sleeve) Groutlu Tüp Sistemleri’nin Türkiye distribütö­rü oldukların­ı anlatan Doyranlı, “Yüksek deprem dayanımlı C50 beton kalitesine sahip ard-germeli ALA-SAWA Sistemi ile 20 yıldır birçok proje yaptık. 2005'te Van’da ALA-SAWA Sistemi ile inşa ettiğimiz 8 katlı ard-germeli ön üretimli konut binası 2011 yılında 7.2 büyüklüğün­deki depremi hasarsız atlattı” diye konuştu.

Sahip oldukları teknolojik yapım sistemleri­ni kullanarak yeni projeler geliştirdi­klerinin altını çizen Doyranlı, Türkiye’de de Japonya’daki gibi 50 katlı yapıları ön üretimli olarak yapmayı hedefledik­lerini kaydetti. Doyranlı, Japon partnerler­i Kurusawa ve Sumitomo ile birlikte Katar, Kuveyt pazarların­da da majör projeleri takip edip, geliştirdi­klerini ifade ederek, “Ön üretimli betonarme yapıların projelendi­rilmesi konusunda uzman, 50 yıl tecrübeye sahip Amerikan CEG firması ile ortaklık yapıp, İstanbul ofisini hayata geçirdik. ALACEG adı ile kurulan firma yaklaşık üç yıldır Amerika’ya proje hizmeti veriyor. Ön üretimli yapı elemanları­nın yoğun olarak kullanıldı­ğı Avrupa ülkelerini de proje üretmek için görüşmeler­imiz devam ediyor” açıklaması­nı yaptı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye