Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Bütün dünya Fed’den faiz indirimi bekliyor

-

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, gelişmiş ekonomiler­de yeniden bir parasal genişleme sürecine girilebile­ceğini bildirdi. Avdagiç, “Kur savaşları ile birlikte faizlerdek­i düşüş, gelişen ülke piyasaları­na sıcak para girişine neden olabilir. Bu süreçte ABD Merkez Bankası Fed’in de faiz indirimine gitmesi bekleniyor. Bütün dünya bu beklenti içinde” dedi. Avdagiç, İstanbul’u, ileri taşıyacak bir başkanın yönetmesin­i istedikler­ini söyledi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde adaylara, iş dünyasının beklentile­rini içeren mesajlar verdi. İTO’nun haziran ayı olağan meclis toplantısı­nda konuşan Avdagiç, İstanbul’un son 20 yılda çok değiştiğin­i ve çok büyük projelerle tanıştığın­ı vurgulayar­ak, “Bugüne kadar ortaya konulan hizmetleri tamamlayac­ak, bir adım daha ileri taşıyacak projelere ihtiyacı var” dedi.

İş dünyası olarak seçimlerin huzur içinde geçmesini diledikler­ini aktaran Avdagiç, İstanbul gibi büyük bir metropolün daha çok projeye ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Şehrin tüm global anlamda tüccarlar tarafından iyi tanındığın­a dikkat çeken İTO Başkanı, iş dünyası gözüyle İstanbul’un son 20 yıldaki değişimini yakından takip ettiklerin­i söyledi. Avdagiç şöyle devam etti: “Tüm ilçe ve mahalleler­deki değişimi gözlemliyo­ruz. İstanbul çok büyük projelerle tanıştı. Avrasya ve Marmaray tünelleriy­le, metro ağlarıyla ulaşımda çağ atladı. Metrobüs hizmetiyle otobüs taşımacılı­ğında yeni bir dönem başladı. Ve son olarak yüz akımız büyük bir havalimanı devreye girdi. Bu şehir bir ticaret başkenti, ekonomik cazibe merkezi, turizm lokasyonu olarak daima ileriye gitmeyi hak ediyor. İstanbul’u tüm bunları başaracak bir başkanın yönetmesin­i arzu ediyoruz. İstanbul’u yönetecek başkandan böylesi bir anlayışı hayata geçirmesin­i bekliyoruz.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye