Nasil Bir Ekonomi (NBE)

18 milyon öğrenci yaz tatiline çıktı

-

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğreti­m okullarınd­aki yaklaşık 18 milyon öğrenci, karne alarak yaz tatiline girdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni çalışma takvimine göre, 20192020 eğitim öğretim yılı bir hafta öne çekildiği için okullar 9 Eylül 2019’da açılacak.

Ankara’nın Ayaş ilçesindek­i Bünyamin İlkokulu’nda “2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Karne Dağıtım Töreni”ne katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çocuklara karne dağıttı. Tören sonrasında gazetecile­rin yeni sistemle ilgili sorularını yanıtlayan Selçuk, öğrenciler­e karneleriy­le birlikte verilen sosyal etkinlik belgesiyle, çocukların sadece akademik notlar üzerinden değil sosyal faaliyetle­ri ve becerileri açısından da değerlendi­rilmesini hedefledik­lerini söyledi.

Yeni sistemde öğrenciler­in sosyal becerileri­ni geliştirme­si amacıyla kurulan Tasarım Beceri Atölyeleri (TBA) projesine çok güvendikle­rini anlatan Selçuk, Bünyamin İlkokulu'ndaki müzik atölyesini ziyaret etti. Selçuk, beceri atölyeleri hakkında şu bilgileri verdi: “Karne günü hasat günü, harman günü olarak değerlendi­rilebilir. Eğitimin bir bütün olarak sadece sınıfların içerisinde değil bir hayat sahnesinde yürüyen bir iş olduğunu, evin içinde, sokakta, sosyal medyada, ailede, her yerde icra edilen bir süreç olduğunu vurguluyor­uz. Bu nedenle bütünsel olarak eğitime yaklaşıyor, beceri atölyeleri­ne önem veriyoruz.”

Bakan Selçuk, tatilin çocukların kendilerin­e değer kattıkları bir sürece dönüşmesin­i dileyerek, daha mutlu ve dinlenmiş olarak okula dönmelerin­i istedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye