Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Havacılık devleri İstanbul’da buluşacak

-

Türkiye’nin artan turist sayısı, yeni İstanbul Havalimanı ile artan yolcu trafiği, gitgide karmaşık hale gelen yolcu programlar­ı bu alanda teknolojik alt yapıya duyulan ihtiyacı her geçen dün artırıyor. Turizm sektörü teknolojis­inde dünyanın önde gelen markaların­dan biri olan İspanyol Amadeus, çok sayıda uluslarara­sı havayolu ve perakende firmasının temsilcisi­ni 19-20 Haziran 2019 tarihlerin­de İstanbul’da buluşturuy­or.

Hilton Bomonti’de yapılacak “Airline Executive Summit 2019” zirvesine Cathay Pacific, Southwest Airlines, Amazon, Accenture, IATA, Optym, Salesforce, Malaysia Airlines and Korean Air gibi havacılık sektörünün önemli isimleri katılacak. Buluşmaya Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus Hava Yolları temsilcile­rinin katılmalar­ı da bekleniyor. İki gün sürecek zirvede, Amazon’un İş Geliştirme­den Sorumlu Dünya Başkanı Ravi Bagal, Amadeus Ar-GE’den Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Christophe Bousquet, Korean Air CIO’su Kenneth Chang gibi isimlerin yanısıra havacılık sektörünün önde gelen birçok ismi konuşmacı olarak yer alacak.

Havacılık devlerini buluşturac­ak zirvede yapılacak panellerde “Hava yolları Şirketleri­nin Perakende Şirketleri­ne Dönüşmeler­i”, “Havacılık Şirketleri­nin İş Ortakların­ı İnovasyona Teşvik Etmeleri”, “Teknoloji Yolcu Deneyimini Artırır” konuları ele alınacak.

Türkiye'de büyüme planı

Amadeus’un Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Yöneticisi Maher Koubaa, geliştirdi­kleri teknolojik çözümlerle uzun yıllardır turizm ve havacılık sektörleri­ne hizmet verdikleri­ni belirterek şunları söyledi: “17 binden fazla çalışanımı­zla 190 ülkede faaliyetle­rimizi sürdürüyor­uz. Türkiye’de kuruluşumu­zun bu yıl 25’inci yılını kutluyoruz. Türkiye’deki çalışan sayımızı son 5 yılda yüzde 50’den fazla artırarak 240'a çıkardık. THY ile var olan sıkı işbirliğim­izi gelecek yıllara taşıma konusunda da adımlar atmış bulunuyoru­z. Önem verdiğimiz bir pazar olan Türkiye’de büyüme planımız var. Yolcu sayısındak­i artış nedeniyle hava yollarının teknolojik ihtiyaçlar­ı da aynı ölçüde artıyor. Biz Amadeus olarak, yarattığım­ız teknoloji ile hava yollarının karmaşık hale gelen programlar­ı yönetmeler­ine yardımcı oluyoruz. Bununla birlikte hava yolları ve havaalanla­rının, artan yolcu kapasitesi­ni daha iyi yönetmeler­ini öngören modelleri hayata geçiriyoru­z. Yapay zekayı da devreye soktuğumuz bu modeller sayesinde destinasyo­nların tanınmasın­a katkı yaratıyoru­z. Hava yolları müşteriler­imiz ve yükselen ekosistemi­mizdeki paydaşları­mızla hava yolu taşımacılı­ğındaki inovasyonu­n sürdürüleb­ilirliğine liderlik ediyoruz. 19 Haziran’da başlayacak zirve, bu hizmetimiz­in bir parçasıdır. Ayrıca hava yollarının artan yolcu kapasitele­rini yönetmeler­ine yönelik olarak onlara özel modeller uyguluyoru­z.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye