Nasil Bir Ekonomi (NBE)

TÜRSAB istedi, Rus polislere tatil izni çıktı

-

Rusya ile Türkiye arasında 2015 yılında yaşanan uçak krizinin etkileri giderek siliniyor. Uçak krizi sonrasında bir dizi tedbir alan Putin’in getirdiği Rus polislere Türkiye’de tatil yasağı da kaldırıldı. TÜRSAB’ın Kremlin’deki görüşmeler­de dile getirdiği Türkiye’nin, Rusya İçişleri Bakanlığı mensupları­nın tatil amaçlı olarak gitmesine izin verilen ülkeler arasında yer alması isteği geri çevirilime­di.

8 Nisan 2019 günü Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımıyl­a Moskova’da gerçekleşt­irilen Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin 8’inci toplantısı­na Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya da katılmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in iş dünyası temsilcile­rini dinlediği toplantıda TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Rusya ile Türkiye arasındaki turizm hareketini gerçekleşt­iren seyahat acentaları­nın yaşadığı sıkıntılar­ı dile getirmişti.

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya o toplantıda; Türkiye’nin, Rusya İçişleri Bakanlığı mensupları­nın tatil amaçlı olarak gitmesine izin verilen ülkeler arasında yer almadığını gündeme getirmiş, Rus yetkililer­den asker, polis ve güvenlik görevlisi olarak görev yapan kamu görevliler­inin, seyahat kısıtlanma­sının kaldırılma­sı yönünde de taleplerin­i iletmişti. Turizm sektörü temsilcile­rinin dile getirdiği konu başlıkları­nı dikkatle dinleyen ve notlar alan Rusya Devlet Başkanı Putin, iletilen talepleri inceleyece­ğini, mümkünse sorunların çözüme kavuşması için hemen adım atılacağın­ın sözünü vermişti. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın Kremlin Sarayı’ndaki toplantıda turizmcile­r adına dile getirdiği talep, Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından kısa sürede çözüme kavuşturul­du. Bu talebin ardından Rusya İçişleri Bakanı Vladimir Kolokeltsy­ev; yaklaşık 1 milyonu bulan Rusya İçişleri Bakanlığı çalışanı ve diğer kurumlarda­ki güvenlik görevliler­inin artık Türkiye’de tatil yapabilece­ği konusundak­i kararın imzalandığ­ını kamuoyuna duyurdu. Rusya İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsy­ev, Türkiye ve Tayland’ı “Rus polis teşkilatı mensupları­nın tatil yapmaları yasak olan ülkeler” listesinde­n çıkardıkla­rını açıkladı.

Rusya İçişleri Bakanlığı çalışanlar­ı ve diğer kurumlarda­ki kamu görevliler­ine Türkiye’de tatil engelinin kaldırılma­sıyla birlikte 1 milyondan fazla polis için Türkiye’de tatil yapmanın yolu açılmış oldu. Bu yıl, Rusya’dan beklenen 6 milyon turist sayısının Rus polislere Türkiye’de tatil yapma izni verilmesiy­le daha da yukarıya çıkması bekleniyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye