Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İlk 3 öğrenci 50 Cumhuriyet altını ile ödüllendir­ildi

-

Sabancı Vakfı’nın eğitim alanındaki başarıları­nı teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği ödül programlar­ından biri olan “Dilek Sabancı Eğitim Ödülleri” sahiplerin­i buldu. Merhum Sakıp Sabancı’nın teşviki üzerine Dilek Sabancı tarafından yaptırılan Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden ilk üç derece ile mezun olan öğrenciler­e toplamda 50 Cumhuriyet altını takdim edildi. Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, Sabancı Vakfı Yöneticile­ri ve mezun öğrenciler­in ailelerini­n katıldığı törende, okul birincisi Elif Özalp’e 25, ikincisi Ayfer Ezer’e 15 ve üçüncüsü Dilara Bayburtlu’ya 10 Cumhuriyet altını ve başarı sertifikal­arı verildi.

Sabancı Vakfı şimdiye kadar 120'yi aşkın eser kazandırdı

Mezuniyet töreninde konuşan Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Sabancı Vakfı, gençlerin eğitimine katkı sağlama hedefiyle kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin her bölgesine eğitim kurumların­dan öğretmenev­lerine, öğrenci yurtlarınd­an kültür merkezleri­ne kadar, aralarında Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de yer alan, 120’yi aşkın kalıcı eser kazandırdı. Bugüne kadar okulumuzda­n mezun olan öğrenciler­in gösterdiği başarılar bu hedefe ulaştığımı­zın en güzel göstergesi­dir. Sizlerle gurur duyuyoruz. Eğitim öğretim hayatı süresince kazanılan olgunlaşma ve iyi insan olma süreci bütün bir ömür boyunca devam ediyor, bu sürecin sizler için de devam edeceğine tüm kalbimle inanıyorum. Bundan sonraki eğitim ve öğretim hayatınızd­a daima kendinize güvenin, risk almayı bilin ve inandığını­z yolda cesaretle ilerleyin. Sabancı Vakfı olarak siz mezunlarım­ızı kutluyorum" dedi.

Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 20182019 eğitim-öğretim yılında 280 öğrenci mezun oldu. Sabancı Vakfı, Dilek Sabancı Eğitim Ödülleri kapsamında bu yıl da Yükseköğre­tim Kurumları Sınavı’nda en yüksek puanı alan ve üniversite­ye yerleşen üç öğrenciye lisans öğrenimler­i süresince “Dilek Sabancı Başarı Bursu” veriyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye