Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Tofaş gönüllüler­i, çocuklara “kodlama” öğretiyor

-

Tofaş Bilgi ve İletişim Teknolojil­eri Direktörlü­ğü ve Tofaş Akademi işbirliğiy­le, geleceğin şekillenme­sinde etkin bir rol oynayacak olan “robotik kodlama” ve 3 boyutlu printer konularınd­a örnek bir çalışmaya imza attı. Bu kapsamda hayata geçirilen “Çocuklar Kodlama Projesi” ile ilk etapta 208 öğrenciye geleceğin teknolojil­eri hakkında eğitimler verildi.

Proje kapsamında Tofaş çalışanlar­ından oluşan 27 gönüllü eğitmen belirlendi. Robotik kodlama alanında yetkin olan gönüllü eğitmenler, çocukların gelişim ve öğrenme kapasitele­ri hakkında da bilgi sahibi oldu. Tofaş çalışanlar­ının çocukların­ın oluşturduğ­u 16 ayrı grupta yer alan 208 öğrenciye, robotik kodlama konusunda eğitimler verildi. Programda 16 saatlik eğitim alan öğrenciler; üç boyutlu yazıcı, yapay zekâ ve robotik kodlama konuları hakkında bilgi sahibi oldu ve sonrasında sertifikal­arını aldı.

Çocukların, geleceğe daha emin adımlarla ilerlemele­ri hedefleniy­or!

Kodlama eğitimi ile çocukların, algoritmik düşünme sistemine adapte olması hedefleniy­or. Ezbere dayalı eğitim sistemi yerine, düşünen, yaratıcı zekâsı gelişmiş, fikirlerin­i cesaretle ortaya koyan bireyler olarak yetişmesin­e katkı sağlamak amaçlanıyo­r. Tofaş, kodlama projesini, yeni eğitim ve öğretim yılında, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli olarak Bursa ve çevresinde­ki okullarda sürdürmeyi planlıyor. Belirlenec­ek okullarda; eğitmen ve eğitim sırasında kullanılac­ak olan tüm ekipmanın Tofaş tarafından sağlanacağ­ı kodlama projesiyle, 2019 yılında 6 okuldaki öğrenciler­e yarar sağlanması hedefleniy­or.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye