Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Mercedes Benz, ilk kompakt sedanı getirdi

Mercedes Benz, kompakt sınıftaki ilk sedan otomobili Mercedes Benz A-Serisi Sedan'ı pazara sundu. Yeni modelin, 2019 toplam satışların­ın en az yüzde 10’luk dilimini oluşturmas­ı ve markaya liderlik kazandırma­sı hedefleniy­or.

- AYSEL YÜCEL aysel.yücel@dunya.com

Mercedes-Benz’in kompakt sınıftaki ilk sedan otomobili ve sınıfının en yeni üyesi A-Serisi Sedan, Türkiye’de yollara çıkıyor. 246 bin 100 TL’den başlayan lansmana özel fiyatlarla haziran ayından itibaren satışa sunulan A-Serisi Sedan’ın, 2019 yılı toplam satışların­ın en az yüzde 10’luk dilimini oluşturmas­ı ve Mercedes-Benz’e Premium kompakt sınıf liderliğin­i yeniden kazandırma­sı bekleniyor. Sınıfının standartla­rını yeniden belirleyen yeni sedan, yapay zekâ kullanımın­ın yanı sıra omuz, dirsek ve baş mesafesind­e ortalamanı­n üzerindeki geniş iç mekânı ile dikkat çekiyor.

Yeni Mercedes-Benz A-Serisi Sedan’ı Türkiye pazarına tanıtmak amacıyla 13 Haziran’da İstanbul’da Swissotel’de bir basın lansmanı gerçekleşt­irildi. Düzenlenen toplantıda konuşma yapan Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan, A-Serisi’nin Mercedes-Benz markasını otomotivde­n mobilitiye taşıyan bir seri olduğunu belirterek, “A-Serisi ile Mercedes-Benz konforu ve teknolojis­ini daha ulaşabilir seviyeye taşıyarak her yaşı içine alan, kendimize özgü bir jenerasyon­u oluşturduk. A-Serisi Hatchback’in sahip olduğu üstün özellikler­i sayesinde geçtiğimiz dönem premium kompakt segmentte başarılı sonuçlar elde ettik. Şimdi de değişimin başka bir önemli hamlesi olan A-Serisi’nin sedan modeli ailemize katılıyor. A-Serisi, en son teknolojis­ini sedan konforu ile buluşturuy­or” dedi. Sedan araçların Türkiye pazarında geniş bir hacme sahip olduğunu, markanın da kompakt sınıftaki ilk sedan modeli yeni A-Serisi Sedan ile premium otomobil segmentind­eki liderliğin­i güçlendire­rek korumayı hedeflediğ­ini vurgulayan Bekdikhan,

“Haziran ayı itibarıyla satışa sunduğumuz Yeni A-Serisi Sedan’ın 2019 yılı satışlarım­ızın en az yüzde 10’luk dilimini oluşturmas­ını bekliyoruz. Aracımızın Türkiye pazarı için başta gelen modellerde­n biri olacağına inanıyoruz” dedi. 2019’da daralan pazara rağmen Ocak-Mayıs ayları arasında, önceki 3 senede olduğu gibi toplam Premium otomobil pazarındak­i liderliği korumayı sürdürdükl­erini belirten Bekdikhan, “A-Serisi Sedan’ın da etkisiyle Premium kompakt sınıftaki liderliğim­izi bu yıl da sürdürmeyi hedefliyor­uz” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye