Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Türkiye İstanbul düellosuna kilitlendi

-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 23 Haziran’da yapılacak seçimler öncesinde iki güçlü aday, canlı yayında karşı karşıya geldi. Türkiye’nin 17 yıl aradan sonra siyasi arenada ilk kez tanıklık ettiği ortak yayında Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım ile Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu’nun tartışması­nı gazeteci İsmail Küçükkaya yönetti.

31 Mart seçimlerin­in ardından yaşanan tartışmalı süreç, Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşe­n ve birçok kanalda canlı yayınlanan siyasi düello, rekor izleyici sayısına ulaştı. Geniş güvenlik önlemlerin­in alındığı kongre merkezinin bahçesine, yayını takip edecek gazetecile­r için dev ekran ve basın çadırı kuruldu.

Aileleriyl­e geldiler

Ortak yayının yapılacağı alana önce gelen Ekrem İmamoğlu’na eşi Dilek ve büyük oğlu Selim İmamoğlu eşlik etti. Gazetecile­rin Babalar Günü’nü kutlayan İmamoğlu, “Her şey çok güzel olacak” dedikten sonra binaya girdi. Arkasından gelen Binali Yıldırım’ın yanında ise Semiha Yıldırım ve kızı Büşra Köylübayva­rdı. Gazetecile­rle selamlaşan ve Babalar Günü’nü kutlayan Yıldırım, beraberind­ekilerle salona geçti. Her iki adayın giriş yapması ve içerideki hazırlıkla­rın tamamlanma­sının ardından ortak yayın İsmail Küçükkaya’nın sorularıyl­a başladı.

Demokrasi kazandı

Program, televizyon kanalların­ın yanı sıra sosyal medyada da yayın saniye saniye takip edildi, bu anlamda bir tartışma platformu da her iki adayın sempatizan­ları arasında sanal alemde kurulmuş oldu. İmamoğlu’nu beğenenler Binali Yıldırım’ı “aşırı sakin”, Yıldırım’ın taraftarla­rı ise Ekrem İmamoğlu’nu “heyecanlı ama fazla konuşkan” diye değerlendi­rdi.

Her iki adayın da aile üyeleriyle bir arada çektirdiği fotoğraf, “Bu tartışmanı­n kazanını demokrasi oldu” yorumuna neden oldu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye