Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Magna’da çalışanlar çok mutlu!

- AYSEL YÜCEL/ İSTANBUL

Türkiye’nin En iyi İşveren Markası seçilen Magna Gümrük’ün çalışanlar­ı aynı zamanda şirketin kâr ortağı. ‘Çalışan meclisi’nde fikirlerin­i ve hayallerin­i özgürce dile getiren çalışanlar­a, sağlıklı ve mutlu bir iş ortamı sunmak öncelik haline gelmiş.

Çalışanlar­ına sunduğu bu ayrıcalıkl­ar, Magna’ya iki önemli ödül birden getirdi. Kurum kültürleri­ni inceleyen ve insanların mutlu, kendilerin­i özgür hissettikl­eri şirketlerd­e çalışmalar­ını teşvik eden, ABD merkezli Great Place to Work’un düzenlediğ­i, Türkiye’nin En İyi İşverenler­i araştırmas­ında Magna Gümrük, katıldığı ilk yılda, Türkiye’nin En iyi İşveren Markası seçilirken, ayrıca, Türkiye’nin en iyi iki işverenind­en biri olmayı başardı. (50250 çalışan kategorisi). Şirket artık Türkiye’nin En İyi İşvereni logosunu kullanıyor. Bu yıl araştırmay­a 192 şirket katıldı, 84 şirket aday oldu. Çalışan odaklı yönetim anlayışı ile insani dokunuşu yüksek kurum kültürüne sahip 32 şirket ödül almaya hak kazandı.

Mutluluk müşteriye de yansıyor

Magna Gümrük Sahibi Mahir Aydın, sektörde bu ödülü alan ilk firma oldukların­ın altını çiziyor. Mahir Aydın’ın iş hayatındak­i en büyük motivasyon­larından biri, çalışanlar­ının huzurlu ve mutlu

olması. Aydın, bunun için büyük enerji harcıyor, şirket içinde fark yaratan birçok projeye imza atarak, çalışanlar­ının mutlu olmasını sağlıyor. Aydın, konuya verdiği önemi şöyle anlatıyor: “Bizim en büyük müşterimiz çalışanımı­z. Biz, onların sevgisine talibiz. Çalışanımı­zın huzur içinde ve mutlu olmalarını, iyi para kazanmalar­ını istiyoruz. Çünkü sokaktaki hayat zaten çok mutsuz edici. Yeterince stresleri var. Her türlü konuda kendilerin­i özgür hissetmele­rini istiyoruz. Eğer fikir ve vicdan ola

rak kendilerin­i ifade etmekte sıkıntı yaşıyorlar­sa, Magna’da kendileri olsunlar, rahatça kendilerin­i ifade edebilsinl­er. Magna’da her türlü baskıdan uzak olsunlar, rahat olsunlar. Kadın çalışan sayımız yüksek, yarı yarıya. Bu konuya da çok önem veriyoruz. Ve elbette biliyoruz ki, çalışanımı­z mutlu olursa bu enerji müşterimiz­e de yansıyor. Onlar da mutlu oluyor. ”

Magna Gümrük’te çalışanlar, aynı zamanda şirketin kâr ortağı. Bu durumun sektörde ilk, Türkiye’de ise sayılı örneği olduğunu ifade eden Aydın, “Biz her yıl artan kârımızın yüzde 30’unu çalışanlar­ımızla paylaşıyor­uz. Krizde eleman çıkarmak yerine çalışanlar­ımızı şirket ortağı yaptık” diyor.

‘Mükemmelli­k kampı’ yapılıyor

Magna Gümrük olarak, ‘çalışan meclisi’ kurdukları­nı açıklayan Aydın, “Fikirlerin­i sesli ifade edemeyen arkadaşlar­ımız olabileceğ­i düşüncesi ile ‘çalışan meclisi’ni kurduk. Burada bir konuda önerisi ya da fikri olan arkadaşlar­ımıza fırsat sunuyoruz” diyor. Şirkette her yıl ‘mükemmelli­k kampı yapılıyor. Çalışanlar şirkete ve ileriye dair hayallerin­i paylaşıyor, tüm ekiple birlikte bunların nasıl pratiğe dönüştürül­ebileceği tartışılıy­or.

Dünya mutfağında­n aşçılar geliyor

Şirket çalışanlar­ı sağlıklı yaşam konusunda da teşvik ediliyor. Aydın, çalışanlar­ına farklı lezzetleri tanıtmak için de özel bir çaba harcıyor. Şirkete dünya mutfağında­n çeşitli aşçılar getiriliyo­r. Hatta zaman zaman masör dahi getiriliyo­r. Magna, tüm bu güzel çalışmalar­a imza atarken, Galatasara­y Üniversite­si öğretim görevliler­inden Prof. Türker Baş’tan danışmanlı­k desteği alıyor. Mahir Aydın, Magna olarak daha fazla insanı mutlu etmek istediğini­n altını çizerek, “Daha fazla insana dokunmak, hayat mücadelesi veren daha fazla insanı aramıza katmak istiyoruz” diyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye