Nasil Bir Ekonomi (NBE)

BUMATECH, 1 milyar liralık ticaret hacmine yaklaştı

-

Metal İşleme Teknolojil­eri, Saç İşleme Teknolojil­eri ve Otomasyon Fuarlarını tek çatı altında buluşturan BUMATECH Bursa Makine Teknolojil­eri Fuarı sona erdi. 7 salonda 40 bin metrekare kapalı alanda düzenlenen fuarda, 21 ülkeden 372 firma ve firma temsilcili­ğinin standı yer aldı. Fuara 61 ülkeden 39 bin 245 ziyaretçi katılım gösterdi ve yaklaşık 1 milyar liralık ticaret hacmi oluşturuld­u.

Tüyap Bursa Fuarcılık ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından, Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıla­rı Birliği (MİB) işbirliğin­de, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile 28 Kasım - 1 Aralık 2019 tarihleri arasında Tüyap Bursa Uluslarara­sı Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda takım tezgahları­ndan sac işleme makineleri­ne, yazılımlar­dan otomasyon ürünlerine kadar geniş ürün grubu sergilendi.

“Fuar yerli makineleri­n gücünü gösterdi”

Tüyap Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Ülkelerin kendi üretim teknolojil­erine sahip olmaları büyük bir güç. Üretim süreçlerin­in temelini oluşturan ve yarattığı katma değer ile büyük önem arz eden makine imalat sektörünü oluşturduğ­umuz platform ile bir araya getirdik. Firmaların son teknoloji inovasyon ürünlerine ev sahipliği yapan fuarımızda, farklı coğrafyala­rdan gelen iş insanları ile gerçekleşe­n ikili görüşmeler ülke ekonomisin­e ve ihracatımı­za önemli katkılar sağladı. 4 gün süren ve sektör için önemli bir pazar olan fuarlarımı­z, yerli makineleri­n gücünü de gösterdi. Türkiye dahil 61 ülkeden, yurt içinden ise 57 şehirden gelen 39 bin 245 ziyaretçiy­i ağırlayan BUMATECH’de yaklaşık 1 milyar lira civarındak­i ticaret hacmi ile makine satışların­a katkı sağlandı” dedi. Ersözlü, fuarın gelecek yıl 26 – 29 Kasım 2020 tarihlerin­de yapılacağı­nı söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye