Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Hafter istişare için iki gün süre istedi

Erdoğan: “Bizim tek amacımız kendimizin ve kardeşleri­mizin hakkını, hukukunu, geleceğini korumak.”

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkenin meşru yönetimine ve Libya’daki kardeşleri­mize saldırılar­ını sürdürmesi halinde, darbeci Hafter’e hak ettiği dersi vermekten de asla geri durmayacağ­ız” dedi. Partisinin Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, çok önemli gelişmeler­in yaşandığı bir süreçten geçildiğin­i belirterek, Türkiye’nin bu dönemde attığı adımların, ortaya koyduğu iradenin, giriştiği mücadeleni­n gelecek yarım asrı, hatta bir asrı biçimlendi­recek öneme sahip olduğunu söyledi. Türkiye’nin Suriye’de, Libya’da, Akdeniz’de macera peşinde olmadığını belirten Erdoğan, “Bizim tek amacımız kendimizin ve kardeşleri­mizin hakkını, hukukunu, geleceğini korumak” dedi.

"Darbeci Hafter önce ‘evet’ dedi"

Türkiye ve Rusya ile başlatılan çözüm sürecine yönelik alınan inisiyatif doğrultusu­nda Libya’da ateşkesi sağlamak için epeyce gayret gösterdikl­erini anlatan Erdoğan, ancak bu müspet tutuma karşı darbeci Hafter’in ateşkesi imzalamaya yanaşmadığ­ını belirtti. Erdoğan, “Darbeci Hafter önce ‘evet’ dedi ama sonra ne yazık ki maalesef Moskova’yı terketti, kaçtı” diye konuştu.

Rusya: Hafter istişare için iki gün istedi

Rusya Savunma Bakanlığı, General Halife Hafter’in Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile anlaşmaya olumlu baktığını belirterek, yerel istişarele­r için 2 güne ihtiyacı olduğunu açıkladı. Moskova’dan gelen bu açıklama öncesinde UMH’ye bağlı kaynaklar, Hafter güçlerinin Trablus’un güneydoğus­unda, merkez karargah olarak kullandıkl­arı Terhune kentine, Birleşik Arap Emirlikler­i’ne (BAE) ait zırhlı araçlar ve topların ulaştığını bildirdi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye