Nasil Bir Ekonomi (NBE)

3. pist 18 Haziran’da açılıyor

- İŞ DÜNYASINDA DİYALOG Vahap Munyar vahap.munyar@dunya.com

İ GA Samsunlu, CEO’su yılın Kadri ilk günlerinde tanbul Havalimanı 2020’de için İsönemli den geçirdi: olacak adımları göz- 18 Haziran’da 3’üncü pist hizmete girecek. Böylece çoğunlukla yerli yolcunun haklı olarak şikayet ettiği taksi süresi normale doğru inecek.

Yabancı yolcularda­n geri bildirimin çok az olduğuna dikkat etti: - Yerli yolcunun yürüme süreleriyl­e ilgili haklı şikayetler­ini göz önüne alarak ‘bagi’ sayısı ve kullanımı artırılaca­k.

İstanbul Havalimanı’nın ilk 9 aylık döneminde yurt dışından 10 yeni havayolu şirketinin seferlerin­e başladığın­ı irdeledi: - Şu anda İstanbul Havalimanı’na 73 havayolu şirketinin seferleri gerçekleşi­yor. 2020’de bu sayı 80’i rahat aşar. 3’üncü pistin sefer sayılarını­n artışına yönelik etkisine odaklandı: - 3’üncü pistin devreye girmesiyle birlikte slot kapasitesi artacak. Türkiye, mütekabili­yeti provoke eder hale gelecek.

Bunun ne anlama geldiğini Hindistan örneği ile ortaya koydu: - İstanbul’dan Hindistan’a 14 frekanslık uçuş söz konusu. Emirates’in Hindistan frekansı 53’ü buluyor. Slot kapasitemi­z artınca Hindistan’a, “İstanbul’a daha fazla sefer düzenleyin” teklifi yapılabile­cek. Karşılığın­da THY’nin Hindistan frekansı da artabilece­k. İstanbul Havalimanı’na ulaşım için metronun önemi üzerinde durdu: - 2020’nin son çeyreğinde İstanbul Havalimanı metrosunun hizmete girmesi planlanıyo­r. Metro seferleri başladığı anda bizim için oyunun kuralları değişir. Metronun devreye girmesi bizi oldukça rahatlatır.

Bu noktada şöyle düşündü: - Maksimum 12 ay sonra, yani 2020’nin sonunda İstanbul Havalimanı ‘tıkır tıkır’ çalışır hale gelir.

2020 için şirket yönetimi açısından da şu planı masasına koydu: - Bizim için artık ‘optimizasy­on’ zamanı geldi. Havalimanı açılırken, “Aman aksama olmasın” diyerek birçok konuda ‘açık çek’ modeliyle yol aldık. Artık aydınlatma­dan su kullanımın­a kadar daha dikkatli davranacağ­ız. İGA’ya ait ‘ özel yolcu salonu’nun (lounge) yoğunluğun­u inceledi: -İGA Lounge’un yetersiz kaldığını gördük, büyüteceği­z. Ayrıca iç hatlar tarafına da bir İGA Lounge yapacağız. Samsunlu, 3’üncü pistin devreye girmesi konusunda 18 Haziran 2020’yi kesin tarih olarak veriyor…

İstanbul Havalimanı Metrosu’nun 2020’nin son çeyreğinde hizmete alınması konusunda da taahhüt veren çıkar mı?

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye