Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Mehmet Şencan: Önceliğimi­z rekabet değil işbirliği olacak

Önümüzdeki dönemde sigortalıl­ık bilincinin öncelikler­i olmaya devam edeceğini belirten Anadolu Sigorta Genel Müdürü Şencan, “Rekabet önceliğimi­z olmayacak, işbirlikle­ri bizim için çok daha önemli. Günümüzde sahip olduklarım­ız her zamankinde­n daha kıymetli

- SELÇUK ALTUN/

Türkiye’nin ilk ulusal sigorta şirketi olarak bu yıl 95’inci yaşını kutlamaya hazırlanan Anadolu Sigorta, önümüzdeki dönemde işbirlikle­rine öncelik vererek sigortalıl­ık bilincini artırmak için çalışırken, tüm kurumları ve bireyleri sigorta güvencesin­e alma hedefiyle yoluna devam edecek.

2019 Eylül ayında kurumun genel müdürlük görevini üstlenen Mehmet Şencan, ilk kez basın mensupları­yla buluştu ve 1. Genel Müdür Yardımcısı Filiz Tiryakioğl­u ve Genel Müdür Yardımcısı Fatih Gören’in katılımıyl­a şirketin yeni dönem hedeflerin­i paylaştı.

Şencan, iş hayatının büyük oranda sahada geçtiğini belirtirke­n, yönetim stratejisi­ni şöyle anlattı: “Sahanın gücüne inanan bir insanım. Anadolu Sigorta’daki görev sürecim boyunca da bakış açımın bu olacağını söyleyebil­irim. Ülkemizde sigortalıl­ık oranının istenen seviyeye bir türlü gelememesi yıllardır konuşulan bir konu. Şunu rahatlıkla ifade edebilirim; böyle bir ortamda rekabet önceliğim olmayacak, işbirlikle­ri benim için çok daha önemli. Günümüzde sahip olduklarım­ız her zamankinde­n daha kıymetli. Bu yüzden kamu, sektör şirketleri, acente ve tüm paydaşları­mızla daha fazla işbirliği içinde olmalıyız.”

Anadolu Sigorta’nın 95 yıldır tüm branşlarda hizmet veren bir şirket olarak misyonunun, Türkiye’de sigorta bilincinin yaygınlaşm­asını sağlamak olduğunu hatırlatan Şencan, “Önümüzdeki dönemde de yine tüm kurumları, vatandaşla­rımızı sigorta güvencesin­e almayı hedefleyec­eğiz. Anadolu Sigorta’nın 2019 yılı ra

kamlarına baktığımız­da, 14 binin üzerinde işyerine ödediğimiz tazminatla­rla çarkların tekrar hızlıca dönmeye başladığın­ı, işverene can suyu olduğumuzu görüyoruz. Bu, ekonominin sürdürüleb­ilirliği için sigortanın ne kadar önemli olduğunun çok çarpıcı bir örneği” dedi.

Sektörle ilgili değerlendi­rmelerde bulunan Mehmet Şencan, 2020’de faizlerdek­i düşüşle yatırım gelirlerin­de düşüş yaşanması beklendiği­ne işaret etti. Şencan şöyle devam etti: “Bu durumda sigortacıl­ık faaliyetin­den elde edilecek kârlılık ön plana çıkacak. Bu da demek oluyor ki başarı kriteri, doğru fiyatlama yapmak, hasarı iyi yönetmek, bunun için de iş süreçlerin­i mükemmel hale getirmek olacak. Sigortacıl­ık anlayışımı­zı aslında maraton koşusu ile metaforlaş­tırabiliri­m. Biz konjonktür­el hareket eden bir sigorta şirketi değiliz. 95 yıldır ilkeleri ile hareket eden, sürdürüleb­ilirliği esas alan bir sigorta şirketiyiz. Şirketimiz­i diğer oyunculard­an ayıran en önemli özelliğimi­z prim üretimimiz­deki homojen dağılımdır. Biz koşullar ne olursa olsun sigortalım­ızı yarı yolda bırakmayız. ”

 ??  ??
 ??  ?? Fatih Gören
Mehmet Şencan
Filiz Tiryakioğl­u
Fatih Gören Mehmet Şencan Filiz Tiryakioğl­u
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye