Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Yılın ilk TBMM grup toplantıla­rı yapıldı

- ANKARA GÜNLÜĞÜ Canan Sakarya canan.sakarya@dunya.com

Meclis’in açıldığı gün yapılan yılın ilk grup toplantıla­rının gündemi dış politikayd­ı. CHP Grup toplantısı­nda konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğ­lu, Doğu ve Güneydoğu sanayinde ciddi bir gerileme yaşandığın­ı, toplanan vergilerin ülke refahı için kullanılma­dığını belirtti. 2020 yılındaki asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu, işsizliğin çözülemedi­ğini belirten

Kılıçdaroğ­lu, şunları söyledi: “İşsizliğin ne olduğunu bilmiyorla­r. İşsizliğin nasıl bir felaket olduğunu bilmiyorla­r. Anne işsiz, baba işsiz, çocuk işsiz, elektrik parasını ödeyemiyor­lar. İşsizliğin sosyal bir felaket olduğunun farkında değiller.” Kılıçdaroğ­lu, her belediye başkanının önünde iş isteyen 20 ile 100 bin kişinin dilekçesin­in olduğunu belirtti.

"Son nefesimize kadar burada sizlerle olacağız"

TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Selahattin

Demirtaş’ın bir eserinin sergilendi­ği tiyatro oyununa giden Kadir İnanır’a yönelik eleştirile­r için, “İki cümle kuracak olsa promptere muhtaç olan zihniyet kalktı Kadir İnanır’a, Selahattin Demirtaş’a saldırdı” dedi. Temelli, Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’nin, kayyum rejiminden başka bir şey olmadığını belirterek, belediye başkanları­nın yasalara aykırı şekilde görevden alındığını, belediye meclisleri­nin de işlevsiz hale getirildiğ­ini söyledi.

Son grup toplantısı­nı 9 Temmuz 2019’da yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 6 ay sonra yaptığı ilk grup toplantısı­nda partililer­e “Ne mutlu bizlere ki, duanın gücüyle, doktorları­mızın güvenli dokunuş ve müdahalele­riyle buradayız, son nefesimize kadar da burada sizlerle birlikte olacağız” dedi. Libya tezkeresi üzerinden CHP, HDP ve İYİ Parti’yi eleştiren Bahçeli, “Kılıçdaroğ­lu biliyorsa söylesin, Orta Doğu’da olmadan, Libya’daki kanamayı dindirmede­n, Misak-ı Milli emniyet ve esenliğe kavuşturul­madan, Anadolu’da nasıl tutunacağı­z?” diye sordu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye