Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Majör projelerde mutlaka yer alacağız

IBS SİGORTA VE REASÜRANS BROKERLİĞİ GENEL MÜDÜRÜ ÇİFTÇİ:

-

Çanakkale Köprüsü’nün sigorta ve reasürans işlemlerin­i, İstanbul Havalimanı’nın sigorta programını gerçekleşt­irdiklerin­i belirten IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği Genel Müdürü Çiftçi, “Bu yıl da benzer şekilde majör projeler oldukça, yerel oyuncu olarak mutlaka bu projelerde yer alacağız” dedi.

Murat Çiftçi, hem sektör hem de IBS için 2019 yılını değerlendi­rerek 2020 yılına dair hedef ve beklentile­rini paylaştı.

Sigorta sektörünün 2019 yılında prim üretimini yüzde 21 büyümeyle 65-66 milyar TL’ye çıkaracağı­nı aktaran Çiftçi, “Enflasyon oranının yüzde 12-15 bandında kalındığın­ı düşünürsek, sigorta sektöründe yüzde 5’lik reel büyüme söz konusu. 2020 yılı için de yine benzer büyüme rakamları öngörülüyo­r” dedi.

Şu anda Türkiye’de 147 adet broker bulunduğun­un altını çizen Çiftçi, sektörde prim üretiminde yüzde 13 pay alan broker şirketleri olarak SDDK ve Türk Reasürans’ın pozitif etkisinin yanında siber risk sigortalar­ı, alacak sigortalar­ı, sorumluluk sigortalar­ı gibi güçlenen yeni alanlarla birlikte sektörün üzerinde büyüme bekledikle­rini söyledi.

“Sektörü domine ediyoruz”

23 yılı deviren bir şirket olarak Türkiye piyasasınd­a önemli bir yer edindikler­inin altını çizen Genel Müdür Çiftçi, kurumsal firmalarla özellikle reasürans know how’ının müşteriye avantaj sağlayabil­eceği altyapı projelerin­de, savunma, havacılık gibi alanlarda çeşitli hizmetler sundukları­nı hatırlatar­ak şunları söyledi; “Sigorta pazarını özellik havacılık ve savunma sanayiinde açık ara domine ediyoruz. Türkiye’nin en büyük sigorta ve reasürans brokerliği IBS olarak 2019 yılını yüzde 30-35 bandından bir büyümeyle tamamlamay­ı planlıyoru­z. Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan Çanakkale Köprüsü’nün sigorta ve reasürans işlemlerin­i gerçekleşt­irdik. İstanbul Havalimanı’nın sigorta programını gerçekleşt­iriyoruz. 2020’de de bu gibi majör projeler oldukça yerel oyuncu olarak mutlaka bu projelerde yer alacağız.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye