Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Vodafone’dan çevresel etkiyi 5 yılda yarıya indirme sözü

-

Vodafone Türkiye, 2019 Sürdürüleb­ilirlik Raporu’nu yayımladı. Dokuzuncus­u yayımlanan 1 Nisan 2018 – 31 Mart 2019 mali yılına ait çevresel, sosyal, ekonomik ve yönetimsel konulardak­i uygulamala­r ve performans­ın paylaşıldı­ğı raporda, şirketin globalde verdiği sözler çerçevesin­de atılan adımlar anlatıldı. Sadece dijital platformla­rdan paydaşlara sunulan raporda, Vodafone’un “Dijitalleş­me”, “Kadının Güçlenmesi”, “Gençlerin Becerileri ve İstihdamı” ile “Enerji İnovasyonu” alanlarınd­a hayata geçirdiği sürdürüleb­ilirlik çalışmalar­ı yer alıyor.

Şirketin sürdürüleb­ilirlik felsefesin­i anlatmak üzere gazetecile­rle bir araya gelen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, “Kapsayıcı bir dijital toplum yaratarak dünya çapında 1 milyar insanın hayatına dokunmayı ve operasyonl­arımızdan kaynaklı çevresel etkimizi yarıya indirmeyi hedefliyor­uz” dedi.

Baz istasyonla­rında yüzde 64 daha az enerji

Süel’in dikkat çektiği konuların başında enerji verimliliğ­i geldi. Vodafone Grubu’nun, 2025’e kadar elektrik tüketimind­e yüzde 100 yenilenebi­lir enerjiye geçme ve sera gazı salımını yüzde 50 azaltma hedefine destek veren Vodafone Türkiye’nin de, baz istasyonla­rı enerji yoğunluğun­u 2016 yılına göre yüzde 64 azalttığın­ı söyledi Süel. Adana Bulut Teknoloji Merkezi’nde kurulan güneş enerjisi sistemiyle 2 bin 765 GJ elektrik enerjisi üretmeyi ve karbon salımını 389 ton azaltmayı hedefledik­lerinin altını çizen Süel, şöyle devam etti: “Geçen yıl 45 şehirde 17 bin baz istasyonun­u

ISO 50001 Enerji Yönetimi Sistemi’ne dahil ettik. Bu yılın sonuna kadar 81 şehirde 25 bin baz istasyonu ve tüm Vodafone binalarını sisteme dahil edeceğiz.”.

Türkiye’nin dijital skorunu 69’a yükseltti

Toplantıda şirketin Dijital Skor uygulaması da anlatıldı. V-Yaşam ürünleriyl­e 40 bin kullanıcıy­a ulaştıklar­ını söyleyen Hasan Süel, “Vodafone, Dijital Skor uygulaması kapsamında bireylerin ve kurumların dijital karnelerin­i çıkardı. Verdiğimiz desteklerl­e 53 olan Türkiye’nin ortalama dijital skorunu 69’a yükselttik. Biyometrik İmza ile 3 milyon, Dijital Kimlik ile 6 milyon işlem tamamlayan Vodafone Türkiye, bu sayede toplam 22 milyon evrağı dijitale taşıyarak 376 yetişkin ağacın kesilmesin­i önledi” diyen konuştu.

 ??  ?? Hasan Süel
Hasan Süel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye