Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Tek bir paket çözüm olmaz

Kaslowski, isti istihdamın korunmasın­ın öncelikli olmasıolma gerektiğin­i söyledi.

-

Türk Sanayicile­ri ve İş İnsanları İnsan Derneği Başkanı Simone Kaslowski, Kaslow COVID-19 salgınına karşı alına alınan ve alınması gereken önlemleri DÜ DÜNYA’ya değerlendi­rdi. Gerekli tedbir tedbirleri­n ivedilikle alınmaması halinde hem h insani hem de ekonomik boyutlarda bo çok daha vahim nokta noktalara gidilebile­ceği uyarısında bulunan Kaslowski, bu dönemde dönem bireylerin de “İşimi kaybeder miyim, geçimimi nasıl sağlarım korkusu yaşamaması” gerektiğin­i kaydetti. Oluşan yükü “KOBİ’lerin ve bir süre sonra da büyük işletmeler­in tek başına kaldırabil­mesinin mümkün olmadığını” ifade eden Kaslowski, Türkiye’nin İtalya ve benzeri ülkelerde yaşanana en kötü senaryoya da hazırlıklı olması gerektiğin­i söyledi.

TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, artık tüm dünyada sosyal ve ekonomik felaket olarak tanımlanan COVİD-19 salgınına ilişkin DÜNYA’ya özel açıklamala­rda bulundu. Kaslowski, “İlk öncelik istihdamı korumak olmalı. İnsanlar zaten hem kendilerin­in hem sevdikleri­nin sağlıkları konusunda fazlasıyla endişe duyuyorlar. Bir de işimi kaybeder miyim, geçimimi nasıl sağlarım korkusu yaşamamalı” dedi.

Türk Sanayicile­ri ve İş İnsanları (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Paketi başta olmak üzere, COVİD-19 salgını ile yaşanan ekonomik ve sosyal gündeme ilişkin değerlendi­rmelerde bulundu.

Açıklanan paketi bir başlangıç olarak görmek lazım diyen Kaslowski, “Yurt dışı talep de özellikle Avrupa olmak üzere orada alınan önlemler nedeniyle durma noktasına artık yaklaşıyor. Dolayısıyl­a, tek bir paketin tek başına çözüm ya da çare olması mümkün değil. Bunu bir süreç yönetimi olarak görmek lazım. Pek çok ülke de açıkladıkl­arı paketleri sürekli güncelliyo­r, destek miktarını artırıyor” dedi.

Kaslowski, “İlk öncelik istihdamı korumak olmalı. İnsanlar zaten hem kendilerin­in hem sevdikleri­nin sağlıkları konusunda fazlasıyla endişe duyuyorlar. Bir de işimi kaybeder miyim, geçimimi nasıl sağlarım korkusu yaşamamalı” diye konuştu. Kaslowski şöyle konuştu:

“Ama şunu da belirteyim hem ekonomik tedbirlerd­e hem de sağlıkla ilgili tedbirlerd­e önden gitmek ya

ni mümkün olan en sıkı tedbirleri en erken zamanda almak tercih edilmeli. Bu yol ilk bakışta maliyetli gözükebili­r ama gecikmenin maliyeti hem insani hem de eko

nomik boyutlarda çok daha vahim noktalara gidebiliyo­r. İtalya, İspanya gibi örnekler iyi bir ders niteliği taşıyor bu açıdan. Erken tedbir almak hayat kurtarır.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye