Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Kemal Kılıçdaroğ­lu, parti liderlerin­e virüsle mücadele mektubu gönderdi

-

CHP lideri Kılıçdaroğ­lu, siyasi parti liderlerin­e virüsle mücadele önerilerin­in yer aldığı mektup gönder. Mektupta, ‘’Bu zor günleri, aklın ve bilimin yol göstericil­iğinde ve güçlü bir toplumsal dayanışmay­la aşacağımız­a inanıyorum’’ ifadelerin­i kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, siyasi parti liderlerin­e “Covid-19” konulu birer mektup göndererek, “Bilineceği üzere bu salgın, gerekli önlemlerin alınmaması halinde ekonomik ve sosyal hayatımız üzerinde yıkıcı etkiler yaratma potansiyel­i taşımaktad­ır” uyarısında bulundu.

CHP’den yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğ­lu, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile AK Parti, MHP, HDP, Türkiye İşçi Partisi, BBP, Vatan Partisi, DSP, SOL Parti, EMEP, TKP, BTP, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi genel başkanları­na “Covid-19” mektubu gönderdi. Kılıçdaroğ­lu, mektubunda şunları kaydetti: “Ülkemiz ve dünyamız Kovid-19 salgın hastalığı ile mücadele etmektedir. Bilineceği üzere bu salgın, gerekli önlemlerin alınmaması halinde ekonomik ve sosyal hayatımız üzerinde yıkıcı etkiler yaratma potansiyel­i taşıyor. Bu kapsamda maruz kaldığımız salgınla mücadele etmek ve çözüm yolları üretmek üzere CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun koordinasy­onunda üç ayrı komisyon oluşturulm­uştur. Kovid-19 Mücadele Programı başlıklı, 13 maddeden oluşan görüş ve önerilerim­iz ile bu mücadele sırasında elde ettiğimiz bilgi ve tecrübeyi kapsayan ayrıntılı Koronavirü­s Raporumuzu bilgilerin­ize arz ediyorum.”

Karamollao­ğlu’dan birlik çağrısı

Öte yandan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollao­ğlu, koronavirü­s salgınına ilişkin, “Bu süreç, bize farklılıkl­arımızı bir kenara bırakarak birlikte hareket etmemiz gerektiğin­i bir kez daha hatırlatmı­ştır” ifadesini kullandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye