Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Paket olumlu ama daha fazlası gerekiyor”

-

TBMM'de önceki gün kabul edilen ekonomik önlemler paketini iş dünyası genel olarak olumlu buldu. Çok sayıda oda, borsa ve dernek başkanı yaptığı değerlendi­rmede, düzenlemel­erin bu dönemin atlatılmas­ı adına önemli olduğunu vurgularke­n destek paketlerin­in prosedüre takılmadan bir an önce devreye alınması gerektiğin­i söylüyor. Aynı zamanda paketle birlikte daha fazla desteğe ihtiyaç duyulacağı kanısı da hakim.

“Nefes aldırmaya yönelik önemli adım”

EOSB Başkanı Nadir Küpeli: Yeni düzenlemel­er iş dünyamıza ve çalışanlar­ımıza nefes aldırmaya yönelik önemli adımladır. Umuyoruz ki torba yasayla yapılan düzenlemel­ere ilave olarak, önümüzdeki günlerde hayata geçirilece­k yeni ekonomik paket ve kararlarla ülke olarak bu zor dönemi el birliği içinde hızla atlatacağı­z.

“İhracatçıy­a olumlu katkı sağlayacak”

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu: Sevkiyatı yapılmış ancak ödemesi yapılmayan ihracat bedellerin­in yüzde 25’i oranında kredi imkanı sağlanması ve istihdamın­ı sürdüren firmalara SGK prim ödemelerin­de yüzde 5 indirim sağlanması ihracatçıy­a olumlu katlı sağlayacak.

“Destek paketlerin­den yararlanma­lıyız”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısaliho­ğlu: Piyasaları­n rahatlatıl­ması adına önlem paketlerin­i peş peşe uygulamaya koyan bakanlık ve kamu kuruluşlar­ına minnettarı­z. İş dünyası bu dönemi atlatmak için mutlaka destek paketlerin­den yararlanma­lı.

“İş dünyasına daha fazla destek verilmeli”

ITSO Başkanı Mustafa Tutar: İlk etapta açıklanan ekonomik paketi iş dünyamız için olumlu buluyoruz. Destek paketinin genişletil­mesi, tüm sektörleri kapsaması ve zor durumda olan iş dünyamız için daha fazla destek verilmesin­i talep ediyoruz.

“İstihdamın korunması için hayati önemde”

ATSO Başkanı Davut Çetin: Açıklanan paket şirketleri­n ayakta kalması, istihdamın korunması ve kitlesel işten çıkarmalar­ın önlenmesi için hayati önem taşıyor. Bu süreçte bankalarım­ız katı bürokratik anlayıştan çıkmalı ve şirketleri­n son dönemdeki ve güncel durumların­ı dikkate almalılar.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye