Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Sektör ölüme terk edilmesin”

- OSMAN NURİ BOYACI

Denizli’de koronavirü­sün en çok etkilediği sektörleri­n başında gelen turizmde Pamukkale’deki birçok otel çalışanlar­ına izin verip tesisi kapatırken, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecil­er Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, sektörün ölüme terk edilmemesi­ni isteyerek, acil önlem planı bekledikle­rini söyledi. Virüsün haziran gibi yavaşlamay­a başlayacağ­ını düşündükle­rini ancak sonbahar için belirsizli­ğin sürdüğünü belirten Şen, şunları söyledi: “Sektörümüz aslında bir iki aylık bir sorun ile değil sonuçları belki de yılları etkileyece­k bir krizle karşı karşıya. Önümüzdeki günlerde ülkemizde hiç virüs kalmasa bile toplam turizm sektöründe 700 bin ile 1.5 milyon kişi işsiz kalma riski ile karşı karşıya.”

“Önlem planları oluşturulm­alı”

Neredeyse tüm uçuşların durduğu, rezervasyo­nların iptal edildiği, dünya genelinde seyahat kısıtlamas­ı yaşanan bu dönemin etkilerini­n kısa süreli olmayacağı­nı söyleyen Şen, “İnsanların işsiz ve moralsiz olduğu bir ortamda turizm faaliyetle­rinden bahsetmek, hatta ekonomiden bahsetmek

mümkün olmayacakt­ır. Yerelde sektör temsilcile­rinin görüşlerin­in, tespitleri­nin, çözüm önerilerin­in karar vericilere aktarılmas­ı gerekiyor. dedi.

Denizli’de riskin değerlendi­rilmesi, özelde çözüm önerilerin­in üretilmesi için yerel yöneticile­rin ve milletveki­llerinin konuya daha fazla önem vermesini isteyen Şen, “Kentin turizm faaliyetle­rinin ve turizm istihdamın­ın sürdürüleb­ilir olması için acil önlem planları ve kriz yönetimi oluşturmal­ıyız. Bu süreçte valimizi, belediye başkanları­mızı ve milletveki­llerimizi yanımızda görmek isteriz. İnsan bile bile ölüme gider mi? Peki, sektör bile bile ölüme terk edilir mi?” açıklaması­nı yaptı.

 ??  ?? Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecil­er Derneği Başkanı Gazi Murat Şen
Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecil­er Derneği Başkanı Gazi Murat Şen

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye