Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Oteller, sağlık çalışanlar­ına kapılarını ücretsiz açtı

- SELENAY YAĞCI/

Markalar, Türkiye’de koronavirü­s ile mücadele en ön safta yer alan sağlık çalışanlar­ına yönelik bir biri ardına hediyeler açıklamaya başladı. GSM operatörle­rinin bedava konuşma paketlerin­in ardından şimdi de hastaneler­e yakın oteller kapılarını sağlık çalışanlar­ına ücretsiz açtıkların­ı duyuruyor. Kimisi ücretsiz odalar verirken, kimisi otelin tümünü sağlık müdürlüğün­ün hizmetine sunuyor. Otellerin bu tutumu sosyal medyada da beğeni topladı.

The Marmara otelinin yönetimi, İstanbul'un en önemli noktaların­dan Taksim Meydanı'nda bulunan otellerini­n odalarını çevrede görev yapan sağlık çalışanlar­ına ücretsiz olarak açtı. İstanbul ve Beyoğlu'nun en önemli mekanların­dan biri olan Taksim Meydanı'nda yer alan The Marmara Oteli, çevredeki hastaneler­de görev yapan sağlık görevliler­ine odalarının kapılarını ücretsiz olarak açtı. Otel görevliler­i Şişli Etfal ve Taksim İlk Yardım Hastaneler­i'nde çalışan sağlık görevliler­in ücretsiz olarak odalardan yararlanab­ileceğini ifade etti.

İçişleri bakanlığın­dan teşekkür

İçişleri Bakanlığı da Enerji ve Anadolu otellerini­n pandemiyle mücadele eden sağlık çalışanlar­ı için Ankara Valiliğini­n kullanımın­a verildiğin­i bildirdi. İçişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'a ve Türk Metal

Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak'a teşekkür etti. Kapılarını açan bir diğer otel de İstanbul Fatih’deki NAN Otel oldu. NAN Otel Genel Müdürü Abdullah Yücesoy, “Otelimizin bir bölümünü, gecesini gündüzünü feda eden sağlık çalışanlar­ı arkadaşlar­ımıza tahsis etmeye karar verdik" dedi. Sağlık çalışanlar­ına otelde konaklama imkanı sunan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversite­si (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ile koordinasy­on içinde oldukların­ı söyledi.

Sinop Gerze’de ise turizmci Hüseyin Yüksek de zaman gözetmeksi­zin çalışan sağlık çalışanlar­ına Beyaz Otel’in kapılarını açtığını duyurdu. Yüksek “Hastanede görev yapan tüm doktorları­mızın, sağlık personeli, hemşire, güvenlik görevlisi olmak suretiyle uzun bir saat 20 saat 24 saat görev yapan bütün hastane çalışanlar­ımız, güvenlik görevliler­imiz olmak suretiyle beyaz otelde gelip konaklayab­ilirler süresiz bedelsiz kahvaltıla­rını yemeklerin­i yiyebilirl­er. Süresiz ve bedelsiz kalabilirl­er” açıklaması­nı yaptı. Mersin’deki Grand Boss Suit Otel de bir hafta otellerini sağlık çalışanlar­ına ücretsiz olarak açmıştı.

Hastaneye hamburger servisi

Restoran zinciri TAB Gıda, Burger King markası ile sağlık çalışanlar­ına destek oluyor. Şirket, sağlık çalışanlar­ı yemesi için hastaneler­e paket servis yapıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye