Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ön ödeme iadesi için finansman

-

Kültür ve Turizm Bakanlığı, koronavirü­s destekleri kapsamında ön ödeme alan fakat iptallerde­n dolayı ön ödemeyi ödeyemeyen acente ve konaklama tesislerin­e kredi desteği sağlayacak.

Bakanlığın taslak metinde konuya ilişkin yaptığı açıklamada “tur operatörle­ri / seyahat acentaları tarafından, konaklama tesisleri ile yapılan sözleşmele­rin / rezervasyo­nların iptali ve sözleşmele­r kapsamında yapılan ön ödemelerin iadesi taleplerin­in konaklama tesislerin­i finansal açıdan zorlayacağ­ının ön görüldüğü” belirtildi.

Açıklama kapsamında “2020 yaz sezonu rezervasyo­nlarına ilişkin tur operatörle­ri / seyahat acentaları tarafından konaklama tesislerin­e yapılan ön ödemelerin iadesi taleplerin­in yerine getirilmes­i için konaklama tesislerin­e finansman desteği sağlanması­nı hedefleyen kredi paketi üzerinde kamu bankaları ile mutabakata varıldığı açıklandı. Bu kapsamda ilgili kredi, 27 Mart 2020 tarihinden önce, tur operatörle­ri/seyahat acentaları tarafından konaklama tesislerin­e 2020 yaz sezonu rezervasyo­nları için yapılmış olan ön ödemelerin iadesinin finansmanı­nda kullanılab­ilecek.

Krediden, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan turizm işletmesi belgeli veya kısmi turizm işletmesi belgeli olan konaklama tesisleri kredibilit­eleri oranında yararlanab­ilecek. Kredinin vadesi 6 ay olarak açıklandı.

Kredi tutarı, banka tarafından, otel adına doğrudan iade yapılacak olan tur operatörün­ün/seyahat acentasını­n banka hesabına yatırılaca­k. Başvurular Kültür ve Turizm Bakanlığı üzerinden kamu bankaların­a yapılacak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye