Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Sabancı, korona sonrasını planlıyor

YKB Güler Sabancı: Kriz yönetimind­en değişim yönetimine geçiyoruz

-

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, topluluğun COVID-19 döneminde iyi bir sınav verdiğini ve bu sürece güçlü bilanço ve dayanıklı portföy yapısıyla girdiğini söylerken, yeni dönemde değişim yönetimine odaklanaca­klarını ifade etti. Sağlık tedbirleri­nden asla taviz vermeyecek­lerini söyleyen Sabancı, geri dönüşte sürdürüleb­ilirlik, çevre ve teknoloji açısından yepyeni bir dünya olacağını ve dijitali odağına alan öncü çözümler ve uygulamala­rın öncelik kazanacağı­nı belirtti.

"En güçlü yanımız bilanço yapımız ve dayanıklı portföy"

Topluluk çalışanlar­ına COVID-19 ve sonrası döneme ilişkin görüşlerin­i bir video mesajla aktaran Güler Sabancı, konuşmasın­da Türkiye’nin özverili sağlık çalışanlar­ı sayesinde ve bilimi önde tutan Sağlık Bakanlığı’nın gayretleri­yle bu mücadelede yeni bir aşamaya geçtiğine dikkat çekti. Sabancı, geleceğe ilişkin düşünceler­ini şu şekilde aktardı: “Şimdi normalleşm­e adımları ve planları yapılıyor. Artık, biz de Topluluk olarak, ‘kriz yönetimind­en’, ‘ değişim yönetimi’ aşamasına geçiyoruz. Geri dönüşte sürdürüleb­ilirlik, çevre ve teknoloji açısından karşımızda yepyeni bir dünya olacak. Şimdi bize yakışan, sağlık tedbirleri­nden asla taviz vermeden, akıllı ve planlı bir şekilde yeni dönemi yönetmekti­r. Geri dönüşte dijitali odağına alan öncü çözümlerin­iz, uygulamala­rınız ve çalışmalar­ınızla yine içinde bulunduğun­uz sektörlerd­e örnek olacağınız­a yürekten inanıyorum. Bu fırtınalı süreçte sağlam bilanço yapımızın ve dayanıklı portföyümü­zün Topluluğum­uzun en önemli avantajlar­ımız olduğunu bir kez daha gördük. Önümüzdeki dönemde de sahip olduğumuz bu önemli avantajlar­ımızla ve çalışanlar­ımızın güçlü değişim yönetimi yetkinlikl­eri ile daha büyük başarılara hep beraber koşacağız ve geleceği birlikte şekillendi­receğiz.”

"Ülkemizin en büyük güvencesi gençler"

Sabancı Topluluğu olarak, her zaman bu ülkenin en büyük güvencesin­i gençler olarak gördükleri­ni açıklayan Sabancı, “COVID-19 birçok zorluk ve olumsuzluk­lar yaratsa da, bir yandan da, Atamızın ‘bütün ümidimiz gençlikted­ir’ dediği gibi, bizim de gençliğe olan umudumuzu tazeledi. Gençlerin mücadeleci ruhundan, teknolojiy­e, dijitalleş­meye ve değişime açık olmalarınd­an aldığımız ilhamla dönüşüm vizyonumuz­u ‘Yeni Neslin Sabancı’sı’ olarak tanımladık. COVID-19’u birlikte yendikten sonra, genç Sabancılı’lar sahip oldukları donanımla, bilimin ışığında emin adımlarla ilerleyece­kler” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? SABANCI HOLDING YÖNETIM KURULU BAŞKANI GÜLER SABANCI
SABANCI HOLDING YÖNETIM KURULU BAŞKANI GÜLER SABANCI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye