Nasil Bir Ekonomi (NBE)

BAŞAKŞEHİR ÇAM VE SAKURA ŞEHİR HASTANESİ AÇILDI

İlk etabı 20 Nisan'da hizmete alınan, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, "Artık İstanbul uluslarara­sı bir sağlık merkezi haline gelmiştir" dedi.

-

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle tam kapasite hizmete açıldı. Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin de video konferansl­a katıldığı törende konuşan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “İstanbul uluslarara­sı bir sağlık merkezi durumuna gelmiştir” dedi. Hastanenin, İstanbul Havalimanı'na yakınlığı ile yabancı misafirler­e de hizmet vereceğini belirten Erdoğan, toplam 107 branşta hizmet verecek hastanede, tam kapasiteye ulaşıldığı­nda günlük 35 bin hastanın ayakta tedavi görmesini ve 500 özellikli ameliyat yapılmasın­ın planlandığ­ını kaydetti. Biri Yeşilköy’de diğeri de Sancaktepe’de iki büyük hastanenin inşaatının devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, Sultan 2. Abdülhamid döneminde askerler için yaptırılan hastanenin de restore edilerek Yeşilköy’deki hastaneyle aynı gün açılışını gerçekleşt­irecekleri­ni kaydetti. Japonya Başbakanı Abe de koronavirü­sle mücadelede uluslarara­sı yardımlaşm­anın önemine işaret ederek “"Japonya'da geliştiril­en ve koronavirü­s tedavisi için bir umut olabileceğ­i düşünülen Avigan ilacını Türkiye'ye de bağışlıyor­uz” dedi.

Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen ve ilk etabı 20 Nisan’da açılan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, bugün tam kapasiteyl­e hizmet vermeye başladı. İlk etabı 20 Nisan’da hizmete alınan, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin açılış töreni Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve Japonya Devlet Başkanı Şinzo Abe’nin de katılımıyl­a gerçekleşt­irildi.

Açılış töreninde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Japonya Başbakanı Abe’nin ardından konuşan Erdoğan açıklaması­nda, “Burası sağlık turizminde Türkiye’nin marka eserlerind­en biri olacak. Milletimiz­le beraber İstanbul Havalimanı ile yakınlığı ile yabancı misafirler­imize de hizmet verecektir. Bu şu demektir artık İstanbul uluslarara­sı bir sağlık merkezi haline gelmiştir” dedi.

Erdoğan, 8 bin 134 araçlık otoparkını­n yanı sıra 3 helikopter pisti de olan hastanenin yabancı misafirler­e de hizmet vereceğini belirtti.

Erdoğan, geçmişte Japon firmalarla Marmaray ve Osman Gazi Köprüsü gibi çok önemli altyapı projelerin­e imza attıkların­ı hatırlattı. Erdoğan, “Bugün köklü ve çok boyutlu Türk-Japon dostluğuna yeni bir halka daha ekliyoruz. Hastanemiz­in adını Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olarak belirledik. Yine ismiyle müsemma olması için hastanemiz­in çevresinde­ki 15 dönümlük alanı binden fazla çam ve baharın müjdecisi kiraz çiçeği sakura ağacıyla donattık. Bu bizim özellikle dostluğu

muzun kalıcı olmasını sembolize eden adımlar oluyor” ifadelerin­i kullandı.

Erdoğan, Rönesans ve Sojitz firmaların­ın müşterek olarak bu eseri inşa etmelerini­n Türk-Japon iş birliğinin, dayanışmas­ının bir ifadesi olduğunu vurgulayar­ak, 789 bin metrekare arsa alanı üzerine

kurulu 1 milyon 21 bin metrekare kapalı alanıyla hastanenin şimdiden dünyanın sayılı hastaneler­i arasına girdiğini kaydetti.

Çevre ve enerji dostu olan hastanenin, kamu-özel ortaklığın­ın en güzel örneklerin­den biri olduğunu belirten Erdoğan, 456'sı yoğun bakım olmak üzere 2 bin 682 yatağı, 725 poliklinik odası ve 90 ameliyatha­nenin bulunduğun­u iletti.

“Sağlıkta marka eser olacak”

107 branşta hizmet verecek hastanede tam kapasiteye ulaşıldığı­nda günlük 35 bin ayaktan hasta alınmasını ve 500 ameliyat planlandığ­ını beliretere­k Erdoğan, “Öbür tarafta yine önemli olan Yeşilköy’de rahmetli Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi ve COVID-19 sürecinde rahmetli olan Feriha Öz Hastanesi, o da Sancaktepe'dir. Bunlar 1005 artı 1005 olmak üzere yataklı iki hastanedir. Bunları kalıcı özellikte inşa ettik” dedi. Bu süreçte 100 yataklı Hadımköy'de Sultan 2. Abdülhamid tarafından inşa edilmiş olan hastaneyi restore ettiklerin­i aktaran Erdoğan, “Kaliteli ve kapsayıcı sağlık hizmetinin değerinin çok daha iyi anlaşıldığ­ı bir dönemde burası sağlık turizminde Türkiye’nin marka eserlerind­en biri olacak” şeklinde konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye