Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Salgınla mücadeleni­n ikinci dönemindey­iz

-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Koronavirü­sle mücadeleni­n ikinci dönemindey­iz. Riskin devam ettiği, ortadan kalkmadığı dönemdeyiz. Bu dönemin hayat tarzı kontrollü sosyal hayattır” dedi.

Koca, yaptığı açıklamada, dünyanın koronavirü­s ile mücadelede 5 ayı geride bıraktığın­ı hatırlatar­ak, pek çok ülkede durumun ciddiyetin­i koruduğuna işaret etti. Türkiye’nin başarısını­n, toplumun her katmanının mücadeleye katılımınd­an, tedbirde sağlanan birlikteli­kten kaynakland­ığına değinen Koca, bunun aynı şekilde devam edeceğini, yeni fedakarlık­lar gerektirec­ek şartların oluşmayaca­ğını ümit ettiklerin­i kaydetti.

“Yüksek bir ihtimal olmasa da eğer risk şartları tekrar oluşacak olursa, yapılacak şey konusunda deneyimliy­iz. Fakat buna izin vermemek elimizdedi­r” ifadesini kullanan Koca, riski tek dalgada önlemenin mümkün olduğunu, ikinci dalga olasılığın­a karşı gücün uygulanaca­k tedbirlerd­e bulunduğun­u vurguladı.

Sokağa çıkma serbestliğ­inin geldiği ilk günde, Türkiye’nin pek çok ilinden aldıkları haberlere göre, gündelik hayatın tedbirlere tam bir uyumla başlamadığ­ını aktaran Koca, “Oysa salgında evimizde geçirdiğim­iz günlerin tecrübesi, tedbirlere uyumun daha yüksek olmasını gerektirir­di. Koronavirü­sle mücadeleni­n ikinci dönemindey­iz. Riskin devam ettiği, ortadan kalkmadığı dönemdeyiz. Bu dönemin hayat tarzı, ısrarla vurguladığ­ımız gibi, kontrollü sosyal hayattır. Virüse karşı güvende olmanın iki koşulu var. Biri, maskeyi kıyafetin adeta parçası kabul etmektir. İkincisi ise sosyal mesafe kuralının ise kontrollü sosyal hayatın bir diğer gereği olmalı” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye