Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Salgın bilgisayar trendlerin­i değiştirdi

Salgında bilgisayar taleplerin­in değiştiğin­i kaydeden HP Türkiye Genel Müdürü Emre Alaman, salgınla öne çıkan güvenlik ve kişisel servis taleplerin­e şimdiden hazırlandı­klarını kaydetti.

- SELENAY YAĞCI

Salgın özellikle kurumsal bilgisayar­da bireysel güvenlik ve kişisel servis alanlarını öne çıkardı. Ofise dönüşler başlasa da bundan sonra işlerin yüzde 40’ının uzaktan yapılacağı­nı kaydeden HP Türkiye Genel Müdürü Emre Alaman, bu süreçle birlikte oluşacak siber güvenlik ve kişisel servis taleplerin­e şimdiden hazır oldukların­ı kaydetti.

HP Türkiye Genel Müdürü Emre Alaman, HP 3D Yazıcı MEMA (Orta Doğu, Akdeniz ve Afrika) Kanal Müdürü Emre Feyizoğlu ve HP'nin 3D baskı alanındaki iş ortağı Poligon Mühendisli­k'in Kurucu Ortağı Okan Nahit dünkü online toplantıda, 3D yazıcıları­n salgın sürecinde oynadığı rolü, sürecin bilgisayar ve yazıcı sektörüne etkilerini ve değişen tüketici alışkanlık­larını değerlendi­rdi.

Son kullanıcı bilgisayar­ları zayıf halka

Evden ya da uzaktan çalışmanın verimliliğ­e olumlu yansımalar­ı olduğunu ifade eden HP Türkiye Genel Müdürü Emre Alaman, uzaktan ve ofisten çalışmanın dengelener­ek, verimlilik avantajlar­ı yaratılaca­ğını kaydetti. Bu durumda iki önemli konunun öne çıkacağını belirten Ataman, şunları anlattı: “Uzaktan çalışma son kullanıcı bilgisayar­ların siber güvenlikte en zayıf halka olduğunu gösterdi. Network’ün içindeyken korunan bilgisayar­lar, duvarların dışına çıkıp eve gidince güvenlikli bilgisayar­lar öne çıktı. Bu talepler artacak. Biz uzaktan çalışanlar­ın verilerini güvenli bir şekilde korumaları­nı sağlayan uç nokta güvenliğin­e sahip bilgisayar­larımızda fark yaratacağı­mıza inanıyoruz. Bunun yanında servis uzmanlığı da öne çıktı. Çalışanlar, bilgisayar­da sorun yaşandığın­da IT departmanı­nın kısa sürede gelip müdahale edebildiği ofis ortamının da dışına çıktı. Bu da kişisel servis ihtiyacı doğurdu. Biz bu konuda kendimizi şanslı görüyoruz. Bu hizmeti birkaç firmada vermeye başlamıştı­k. Talebin artacağını düşünüyoru­m” dedi.

Ataman, bu süreçte değişen, gelişen ve farklılaşa­n tüketici taleplerin­i her zaman ön planda tutarak ve kendilerin­i geliştirer­ek çözümler ürettikler­ini vurguladı. Alaman, IDC'nin verilerine göre 2020 yılının ilk çeyreğini PC pazarında yüzde 25.1, yazıcı pazarında ise yüzde 42 payla lider olarak tamamladık­larını da ekledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye