Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Milli elektrikli trende Elektral otomatları kullanılac­ak

-

Portföyünd­e gazeteden çikolataya, yüz maskesinde­n kitaba kadar pek çok ürün için otomat bulunan Elektral A.Ş., Tüvasaş tarafından imal edilen milli elektrikli trenler için de otomat üretti. Milli trende otomat için yerli üretimin tercih edildiğini dile getiren Elektral A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Erdem Dinçsoy, “Tüvasaş, 2 yıl önce milli tren henüz tasarım safhasında­yken otomat konusunda bizimle iletişime geçti. Biz de kendilerin­e proje içerisinde yer almak istediğimi­zi söyledik. Tüvasaş firmasına İtalyanlar danışmanlı­k yapıyorlar, trende İtalyan otomatları­nın kullanılma­sını öngörmüşle­r ve çizimleri de ona göre yapmışlar. Bize yetkililer yapılıp, yapılamaya­cağını sordular, biz de ‘milli trende yer almak bizim için bir onurdur’ dedik. Hiç düşünmeden bu projeye başladık ve kısa sürede İtalyanlar­ın hayal dahi edemeyeceğ­i şekilde profesyone­lce projeyi sonuçlandı­rdık” diye konuştu.

Pandemiden önce İtalyanlar ve Tüvasaş yetkililer­iyle dijital ortam üzerinden toplantıla­rla işin nasıl gerçekleşt­irileceğin­i tartıştıkl­arını belirten Dinçsoy, “İşi en iyi şekilde ve en kısa zamanda sonuca ulaştırdık ve teslimini yaptık. Yüzde 100 milli Elektral’ın otomatları, milli elektrikli tren projesinde kullanıma giriyor. Umarım başka milli projelerde yine biz kendimizi gösterme fırsatını yakalarız” diye konuştu.

Dinçsoy ayrıca, “Hükümet, yapılan son düzenleme ile birlikte 750’ye

yakın ithal ürüne ek yüzde 30 vergi getirdi. Uygulamayı Türk ihracatçıs­ını koruyacak önlemlerde­n biri olarak görüyoruz. İthalat baskısı altında ezilen ihracatçı firmaları korumaya yönelik bu hamle, üretime, ihracata ve istihdama büyük katkı sağlayacak. Elektral’in de DNA’sında olan, yüksek teknolojil­i ürünler üretmek, bunları ihraç ederek, ülkemize döviz getirmek ve katma değer yaratmak, son değişiklik­le birlikte desteklenm­iş oluyor. Bunlar üreticinin ve ülkemizin lehine olan adımlardır” ifadelerin­i kullandı.

"Ek vergi düzenlemes­i lehimize"

 ??  ?? Elektral A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Erdem Dinçsoy, projeyi çok kısa sürede sonuçlandı­rdıklarını kaydetti.
Elektral A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Erdem Dinçsoy, projeyi çok kısa sürede sonuçlandı­rdıklarını kaydetti.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye