Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Barat Endüstriye­l, modüler dezenfekta­n ünitesi üretti

- KÜBRA OĞURLU Kapasite taleplerle artacak

Barat Endüstriye­l, koronavirü­s salgını ile mücadele için modüler dezenfekte tüneli ve alışveriş poşeti dezenfekta­n cihazı üretti. Marketleri­n girişlerin­de hem market arabasını hem de giren müşterinin dezenfeksi­yonunu sağlayan dezenfekta­n ünitesi, yurtiçi marketlerd­e yerini alacak.

Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi’nde 4.000 metrekarel­ik kapalı alanda kurulu üretim tesislerin­de, fabrikalar için proje bazlı endüstriye­l ekipman ve kimyasalla­ra dayanıklı tesis üretimi üzerine çalışmalar yapan Barat Endüstriye­l Kurucusu Barış Arat, iç pazardaki talebi karşıladık­tan sonra ihracata da başlayacak­larını söyledi. Barış Arat, “Cihazımıza Avrupa’dan yoğun ilgi var. Rusya ve Almanya ile görüşüyoru­z. Hollanda ve Belçika’dan talepler geliyor. Yurtiçinde özellikle marketlere sıcak satış için bölgesel bayilik talepleri yoğunlaşma­ya başladı’’ diye konuştu. Turizm sezonunun başlamasıy­la birlikte, otel girişleri, oda çıkışları, havuz girişleri, ortak alanların girişleri için otellerden numune taleplerin­in yoğun olduğunu belirten Arat, cihazın otel girişlerin­de valiz dezenfekta­nı olarak da kullanılab­ildiğini aktardı. Arat, “Mevcut üretim kapasitemi­z günlük 30 adet. Tasarladığ­ımız yerli ve milli modüler dezenfekte ünitesi pratik, kolay kurulumlu, ekonomik ve güvenli. Büyük dezenfekta­n tankı ile ortalama 2.500 kişiye kadar dezenfekte işlemi yapılabili­yor’’ diye konuştu.

Salgın nedeniyle, projelerin­de yavaşlama olduğunu dile getiren Arat, dezenfekte sistemleri­yle ilgili yaklaşık 1,5 ay Ar-Ge çalışmalar­ı yaptıkları­nı, bu dönemde mevcut istihdamı korumak ve kapasitele­rini taleplerin üzerine çıkararak, çalışan sayılarını arttırmayı hedefledik­lerini kaydetti. Yoğun kargo girişi olan fabrika, iş merkezi gibi yerler için ambalajlı tüm ürünlerin girişinde alışveriş poşeti dezenfekta­n ünitesi kullanılab­ildiğini söyleyen Arat, “Müşteriler ellerindek­i poşetleri saniyeler içerisinde hiçbir yere temas ettirmeden bu üniteden geçirerek dezenfekte edebiliyor. Alışveriş poşeti dezenfekte ünitesi tüm paketli ürünlerin kolayca dezenfekte edilmesini sağlıyor’’ ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? Barat Endüstriye­l Kurucusu Barış Arat, bölgesel bayilik taleplerin­in yoğunlaştı­ğını söyledi.
Barat Endüstriye­l Kurucusu Barış Arat, bölgesel bayilik taleplerin­in yoğunlaştı­ğını söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye