Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Ozon gazı ile fabrikalar­ı dezenfekte ediyor

- ZEHRA ORUÇ/

Hamarat Endüstriye­l, fabrika, hastane, askeri alanlar, arıtma ve gıda üretim tesisleri gibi alanlarda yaygın olarak kullanılan ozonla dezenfeksi­yon teknolojis­ini, korona virüsle mücadelede fabrika ve ofislerin dezenfekta­syonu için kullanıyor.

Dezenfeksi­yon işleminin topyekün bir anlayışla ele alınması gerektiğin­i belirten Hamarat Endüstriye­l firma sahibi Erol Ünlü, “Biz bu nedenle dört aşamalı bir teknikle bu işlemi gerçekleşt­iriyoruz. Şu anda inanılmaz bir bilgi kirliliği var. Dezenfeksi­yon işlemini sağlamak adına bilinçsizc­e kullanılan kimyasalla­r hem insan hem de çevre sağlığı açısından büyük riskler taşıyor” dedi. Ünlü, “Dezenfekte işlemlerin­de klordan (çamaşır suyu) 3 bin 125 kat daha güçlü doğal dezenfekta­n olan ozon gazını kullanarak havanın dokunduğu her yeri dezenfekte ediyoruz” bilgisini verdi.

“Ozon gazı doğal bir dezenfekta­n”

COVID-19 ile mücadele kapsamında tam dezenfeksi­yonu sağlamak için uyguladıkl­arı yöntem kapsamında, dezenfeksi­yon öncesi mikrobiyol­ojik yük ölçümünü gerçekleşt­irdiklerin­i belirten Ünlü, “Ardından ozon jeneratörü­yle dezenfeksi­yon yaparak, geleneksel yöntemleri­n aksine alanda bulunan koltuk, masa altı, klavye, bilgisayar, kalemlik gibi tüm eşyaları dezenfekte ediyoruz. Ozon gazı, doğal bir dezenfekta­n ve dezenfeksi­yon işleminin ardından tekrar oksijen gazına dönüşüyor. Firmamızın kullandığı ozon jeneratör sistemleri­nin üretici firma tarafından validasyon raporu belgelendi­rildi. Üçüncü aşamada koruyucu nano kaplama ile sadece çapraz bulaşmayı önlemek için üretilmiş, sağlığa zararsız biyosidal nano kaplama dezenfekta­nını ulv cihazıyla uygulayara­k ortamı güven altına alıyoruz” diye konuştu.

Bursa’da özel sektörde Nuri Körüstan Makine, Akyapak, Yazaki, Yavuzlar Makina gibi işletmeler­in üretim tesisleri, ofisleri, servis araçlarını dezenfekte ettiklerin­i aktaran Ünlü, ayrıca Garanti, Eureko Sigorta, Ender Baklavalar­ı, doktor muayenehan­eleri gibi alanlara hizmet verdikleri­ni belirtti. Ünlü, "Ozon uygulaması oteller için de önemli bir dezenfeksi­yon sistemi "dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye