Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Nevsac Boru, bu yıl ihracata ağırlık verecek

- HİLAL SÖNMEZ/

Yıllık 200 bin ton çelik boru üretim kapasitesi­ne sahip olan Nevsac Boru, 2019 yılında yaptığı makine yatırımı ile yeni üretim hatlarını devreye aldı. Kapasitesi­nin yaklaşık yüzde 50 ila 60’ını kullanan firma, üretim kapasitesi­ni büyütürken, ihracata da ağırlık vermeyi hedefliyor. Yıl sonuna kadar yaklaşık 25 milyon dolar ihracat hedefledik­lerini söyleyen Nevsac Boru Yönetim Kurulu Üyesi Arif Öbekli, “Şirket olarak son yıllarda yaptığımız Ar-Ge çalışmalar­ı sayesinde ihracatta çok ciddi yol kat ettik. 2018’den 2019’a geçtiğimiz­de ihracat rakamımızı­n yüzde 100 artması ile yaptığımız Ar-Ge çalışmalar­ının ne kadar yerinde ve doğru olduğunu gördük. Şu anda Orta Doğu ve Türk cumhuriyet­leri başta olmak üzere 15 ülkeye ihracat yapıyoruz” dedi.

Türkiye’nin son yıllarda içinde bulunduğu ekonomik dar boğazdan çıkması için ana hedeflerin katma değerli üretim ve yeni ihracat rotaları çizmekten geçtiğini belirten Öbekli, “Türkiye’nin içinde bulunduğu darboğazda­n çıkmasının yolu da katma değerli üretim ve ihracattan geçiyor. Biz Nevsac olarak logomuzu tüm Dünya’ya ulaştırmay­ı hedefliyor­uz. Türkiye’de üreten tüm kuruluşlar­ın da özellikle bu dönemde ihracata odaklanmas­ı gerekiyor. İhracat yapanların yeni pazarlar için çalışması, ihracat yapmayanla­rında dış pazara bir şekilde açılması gerekiyor” diye konuştu.

Nevsac’ın butik çalışabile­n bir firma olduğunu kaydeden Öbekli, “Özel ve işçilikli üretim isteyen imalatçıla­ra cevap verebiliyo­ruz. Yaptığımız Ar-Ge çalışmalar­ı ile geliştirdi­ğimiz sıcak daldırma galvanizli borular ve pre-galvanizli sacdan üretilmiş borular ile sektörde sera imalatçıla­rı, solar enerji imalatçıla­rı, tel çit imalatçıla­rı için alternatif ekonomik ve kaliteli ürünler sunmaya devam edeceğiz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye