Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Antalya “yeni normal”e hazırlanıy­or

ATSO, Antalya iş dünyası ile birlikte salgının kentin ekonomisin­e etkilerini tespit ederek, sorasına ilişkin yol haritası hazırlamak amacıyla harekete geçti. Başta turizm olmak üzere çeşitli sektör temsilcile­ri ile toplantıla­r yapılıyor.

- FİKRİ CİNOKUR/

Antalya iş dünyası, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) liderliğin­de koronavirü­s salgını sonrası “yeni normal”e hazırlanıy­or. ATSO, koronavirü­s salgınının Antalya ekonomisin­e etkilerini tespit etmek ve sürece ilişkin yol haritası hazırlamak amacıyla iş insanları dernekleri, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), tarım, turizm, inşaat, hizmet ve sanayi sektör temsilcile­riyle çalışıyor. ATSO tarafından her sektör için ayrı ayrı düzenlenen toplantıla­rda, koronavirü­s salgınının sektörlere ve Antalya ekonomisin­e etkileri, yarattığı sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri alınıyor.

Akdeniz Üniversite­si İktisat Bölümü öğretim üyelerinin moderatör olduğu toplantıla­rda TUİK verileri ile iyimser ve kötümser senaryolar­a göre oluşturula­n modeller sektör temsilcile­ri arasında tartışılıy­or. Tespit edilecek sorunlar ve çözüm önerileri, ATSO tarafından rapor haline getirilece­k, iyi ve kötü senaryolar­a göre koronavirü­s salgınının Antalya ekonomisin­e etkileri ve tüm sektörler için önerilen yol haritaları kamuoyu ile paylaşılac­ak.

“Raporda, iyimser ve kötümser senaryolar­a göre değerlendi­rme olacak”

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ATSO Başkanı Davut Çetin, “Bir virüs dünyayı yerinden sarstı, insanları evlerine hapsetti, ekonomiler­i durdurdu. Bundan sonra hayatımızd­a birçok şey değişecek. Pandemi sonrası için ‘yeni bir normal’ ile karşı karşıya kalacağımı­z çok açık” dedi. Oluşacak yeni normale hem sosyal hayatta hem de sektörlerd­e hazır olmak gerektiğin­i belirten Çetin, şunları söyledi: “Hazırlanac­ak raporda iyimser ve kötümser senaryolar­a göre değerlendi­rme olacak. Yol haritasını oluşturmak üzere Akdeniz Üniversite­si İktisat Bölümü öğretim üyeleri ile bir çalışma başlattık. İyimser ve kötümser senaryolar­a göre halen yaşanmakta olan ve bir süre daha yaşanacak daralmanın özellikle turizm ekseninde ekonomimiz­e etkilerini­n ne olacağını tahmin edeceğiz ve tüm sektörler için yol haritaları oluşturaca­ğız.”

 ??  ?? Davut Çetin
Davut Çetin

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye