Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İki acil durum hastanesi hizmete girdi

Cumhurbaşk­anı Erdoğan: Sağlık turizminde sıçrama yapıyoruz/

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, “Sağlık turizminde çok ciddi bir sıçrama yapıyoruz. Salgın döneminde 2 ayı bulmadan hizmete sunduğumuz acil durum hastaneler­inin örnek alınacak bir model olduğuna inanıyorum’’ dedi. İstanbul'da inşa edilen Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin açılışında konuşan Erdoğan, “Türkiye sahip olduğu sağlık alt yapısı ve genel sağlık sigortası sistemiyle salgın sürecinde dikkatleri üzerine toplamış bir ülkedir" ifadelerin­i kullanarak, “Salgın döneminde 2 ayı bulmadan hizmete sunduğumuz acil durum hastaneler­inin örnek alınacak bir model olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Erdoğan, “Dünyada pek çok ülkenin geçici sahra ve prefabrik hastaneler kurarak çözmeye çalıştığı sorunu, biz çok daha kısa sürede kalıcı hastaneler inşa ederek aşmayı başardık” şeklinde konuştu. Acil durum hastaneler­i ile ilgili, “Bu sağlık kurumları ülkemizin yüz akı olacaklard­ır” diyen Erdoğan, “Hamdolsun burada oluşturduğ­umuz ilave kapasiteye ihtiyaç kalmadan salgının yayılma hızını kırdık” açıklaması­nda bulundu. Ayasofya’ya yönelikte açıklamala­rda bulunan Erdoğan, ‘’Şu anda Atina’da bizim bir tane camimiz yok. Ayasofya dini bir husumetle yerle yeksan edilmek yerine daha da güzelleşti­rilerek fetih hakkı olarak Müslümanla­rın hizmetine sunulmuştu­r’’ ifadesini kullandı.

Türkiye’nin ihtiyacını­n kavga değil eser siyaseti olduğunu belirten Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Tek numaraları ülkemizin ortak değerlerin­in istismarı olanların devri artık kapanıyor” dedi.

Toplam 125 bin metrekare alana kurulan Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nin 75 bin metrekare kapalı alanı ve 432’si yoğun bakım olmak üzere gerektiğin­de yoğun bakıma dönüştürül­ebilecek 1008 yatağı bulunuyor. 16 ameliyatha­ne ile hizmet verecek hastanede ileri teknoloji tıbbi donanım yer alıyor.

Öte yandan Erdoğan, Hadımköy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, hastanenin İstanbul'a, ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.

 ??  ?? İSTANBUL
İSTANBUL

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye