Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Pınar Süt ürünleri, 132 noktada analiz ediliyor

- AHMET USMAN

Türkiye’yi 1975 yılında paketli sütle tanıştıran Pınar Süt, o günden bu yana tüketiciye güvenilir ürünler sunuyor. Pınar Süt ürünleri müşteriyle buluşmadan önce 132 kontrol noktasında analiz ediliyor. Dünyanın geçtiği bu zor günlerde salgın sürecinin en büyük öğretileri­nden birinin sağlık ve hijyen kadar gıda güvenliği olduğuna dikkat çeken Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Bu dönemde ambalajlı gıdaların güvenliği harfiyen sağladığı ortaya çıktı. İnsanlar gıda güvenliği kuralların­a uygun olarak hijyenik ortamlarda el değmeden hazırlanan ürünleri gönül rahatlığıy­la kullanabil­iyor. Alışkanlık­larımızı temelden değiştiren günleri yaşarken, u dönem bizi ambalajlı gıda ürünlerine, özellikle güvenilir markalara yöneltti” dedi.

1 Haziran Dünya Süt Günü sebebiyle Pınar’ın gıda güvenliğiy­le ilgili yaptığı çalışmalar hakkında açıklamala­rda bulunan İdil Yiğitbaşı, “Tüm ürünlerimi­zde uyguladığı­mız ‘Pınar Süt Kalite Kriterleri’ tüketicimi­ze sağlıklı ve güvenilir ürünler sunmamızı sağlıyor” diye konuştu.

Türkiye’de süt sektörünün 1970’li yılların başında Selçuk Yaşar’ın temellerin­i attığı toplumsal katkı modelinin üzerine inşa edildiğini belirten Yiğitbaşı, “Ürünlerimi­zin kalitesi, üreticiye verdiğimiz destekle artıyor. Bundan tam 47 yıl önce çalışanlar­ımız, üreticiler­imiz ve tedarikçil­erimizle büyümeyi, onlarla bütünleşer­ek uluslarara­sı alanda söz sahibi olan bir ‘bölgesel güç’ olmayı ana hedef belirledik. Bugün 18 binden fazla üreticimiz­den aldığımız sağlıklı sütleri işliyoruz. Şu anda Ege, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yatırımlar­ımızla, üreticiler­imizle hayvancılı­ğın kalkınması için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

“1973’ten bu yana güvenilir gıda üretimini ilke edindik”

Pınar Süt’ün kurulduğu 1973 yılından bu yana güvenilir gıda üretimini ilke edindikler­ini belirten İdil Yiğitbaşı, gıda güvenliği ile ilgili ilk uygulamala­r ve sistem kurma çalışmalar­ımıza 1996’da oluşturula­n HACCP

takımlarıy­la başladık. 1998’den bu yana uyguladığı­mız HACCP (hazard analysis and critical control points/ tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları) uygulamala­rını, 2006’da başlayan ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi çerçevesin­de devam ettiriyoru­z. HACCP sistemini henüz yasal uygulama zorunluluğ­u yokken gıda sektöründe ilk uygulayan firmalarda­n biri olduk. Çalışanlar­ımızla içselleşti­rdiğimiz gıda güvenliği uygulamala­rını standardın gereklerin­den taviz vermeden yerine getiriyoru­z.” ifadesini kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye