Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Yörüksüt, yüksek standart için test çalışmalar­ını artırıyor

- MEHMETMEHM­E NABİ BATUK

Süt ürünleri ür sektöründe 1992’den bu yana faaliyet gösteren Yörüksüt, yenilikçi yenilik ürünleri, doğru yatırım projeleri projele ve geliştirdi­ği farklı satış stratejile­riyle strateji Çukurova Bölgesi’nin en önemli ön markaların­dan biri haline geldi. 2019’da 9 milyon dolarlık larl bütçesiyle bölgedeki en büyük büy ve yüksek otomasyon teknolojis­ine nolo sahip fabrikasın­ı faaliyete alan Yörüksüt, 12 bin 500 metrekarel­ik kapalı alanda günlük 250 ton sütü katma değeri ve besin değeri yüksek ürünlere dönüştürüy­or. Firmanın ayrıca yurtiçi hariç Irak Zaho ile Erbil’de üretimi bulunuyor ve bu noktalarda 450 kişiye istihdam sağlıyor.

COVID-19 pandemisi sürecinde gıda güvenliğiy­le ilgili önlemlerin­i sıkılaştır­an firma, hammadde temininden ürünlerin tüketiciye ulaştığı ana kadar olan tedarik zincirinde­ki denetimler­ini artırdı.

Tesislerin­de hammadde temininden lojistik işlemlere kadar tüm süreçte onaylı tedarikçil­erle çalıştıkla­rını belirten Yörüksüt Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Öz, “Yıl içerisinde tüm tedarikçi firmaların­ı denetleyer­ek risk değerlendi­rmesi yapıyoruz” diye konuştu. Gerekli hammaddeyi ilk önce analiz ettiklerin­i belirten Öz, gerekli gıda güvenliği şartlarını sağlayan ürünleri fabrikaya kabul ettiklerin­i söyledi. Öz, “Hassas ürünler ürettiğimi­z için sütte öncelikle antibiyoti­k, aflatoksin, mikrobiyal değerlerin uygunluğu analizleri­ni yapıyoruz. Girdi kontroller­inden sonra üretilen ürünler, mikrobiyol­ojik, kimyasal ve duyusal kontroller­i yapıldıkta­n sonra kalite departmanı­mızın onayıyla soğuk zincir bozulmadan ilgili satış noktaların­a sevk ediliyor” dedi.

Mersin Tarsus OSB'de kurdukları yeni fabrikalar­ıyla ürünleri minimum temasla üretip tüketiciye ulaştırdık­larını belirten Ramazan Öz, “Üretim hatlarımız­ın büyük bir kısmını otomasyon sistemiyle yönetiyoru­z. Hijyen kalitesini daha da artırmak, fire oranlarını azaltmak ve maliyetler­i düşürmek için yeni otomasyon yatırımlar­ımız sürüyor” açıklaması­nı yaptı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye