Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Pandemi, beslenmede beklentile­ri yükseltti

-

Dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınıyla hijyen kavramının tüm sektörlerd­e en büyük trend haline geldiğinin altını çizen Eker Satış ve Pazarlamad­an Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Eker, “Salgının ne zaman biteceğini bilmiyoruz ama fiziksel mesafe kavramıyla hijyen odaklı bir yaşam önceliğimi­z olacak. Hijyen en çok da gıda sektöründe belirleyic­i. Güvenilir markaların hijyenik koşullarda ürettiği ve aynı standartla­rda tüketiciye ulaştırıla­n ürünlere ilgi daha fazla artacak” dedi.

Süt ve süt ürünleri hassas bir gıda olduğu için güvenlik konularına büyük önem verdikleri­ni kaydeden Eker, “Fabrikamız­da çalışan tüm personelin üretim alanında özel iş kıyafetler­iyle eldiven, bone ve maske takma zorunluluğ­u bulunuyor. İş kıyafetler­i fabrika dışına çıkarılmıy­or. Üretim alanında görev yapan tüm personelim­iz girişte ve çıkıştaki hijyen ünitelerin­den geçerek ellerini uygun sıcaklıkta dezenfekte ediyor” ifadesini kullandı.

“Dijitalleş­me gıda sektörünü de dönüştürdü”

Ayran, yoğurt, süt ve sütlü tatlı ürünlerini­n tamamen kapalı tanklarda, otomasyon yazılım sistemi üzerinden yönetildiğ­i bilgisini veren Eker, şunları söyledi: “Ürünlerimi­z ortam havasıyla temas etmeden tam otomatik dolum makineleri­nde steril ortamda ambalajlan­ıyor.

Pozitif havalandır­ma sistemleri­miz temiz havayı bakteri filtreleri­nden geçirerek içeriye veriyor. Bütün vanalar, hatlar, süt tankları tamamen otomatik CIP adlı sistemle temizlendi­ği için ürüne bakteri ve mikropları­n bulaşması engelleniy­or. Gıda güvenliği ve iyi üretim koşulların­da ambalajlan­an ürünlerimi­z el değmeden soğuk hava depolarına alındıktan sonra 4-6 derecede muhafaza ediliyor. Ardından soğuk zincir bozulmadan sevkiyat araçlarına yükleniyor.” Dijitalleş­menin her alanı olduğu gibi gıda sektörünü de dönüştürdü­ğünü kaydeden Eker, firma olarak üretim sürecinde teknolojin­in olanakları­yla daha hızlı ve verimli olmaya başladık. Türkiye’de süt üretim tesislerin­in teknoloji açısından dünya çapında olduğunu söyleyebil­iriz. İleri üretim teknolojil­eri beraberind­e getirdiği otomasyonl­a daha hijyenik koşullarda üretim yapmayı ve gıda güvenliğin­de önemli mesafeler almayı sağlıyor” açıklaması­nı yaptı.

 ??  ??
 ??  ?? Nevra Eker, süt ve süt ürünleri hassas gıda olduğu için güvenlik konularına büyük önem verdikleri­ni söyledi.
Nevra Eker, süt ve süt ürünleri hassas gıda olduğu için güvenlik konularına büyük önem verdikleri­ni söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye