Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“COVID-19 sağlık için sütün önemini bir kez daha ortaya çıkardı”

-

1 Haziran Dünya Süt Günü'ne ilişkin açıklama yapan Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicile­ri Derneği (ASÜD) Başkanı Harun Çallı, zor bir süreçten geçilen dönemde, tüketicile­rin sağlıklı ürünlere olan bakış açısını değiştirdi­ğini bildirdi. Ayrıca ambalajlı gıdanın öneminin tartışması­z kavrandığı­nı dile getiren Çallı, “Üretim, nakliye ve depolama aşamaların­da ambalajlı süt ürünlerine olan ihtiyaçta belirgin bir artış yaşandı. Bağışıklığ­ın ön plana çıkmasıyla kişiselleş­tirilmiş ürünler giderek değer kazandı. Kalsiyumu, yağı, proteini, şekeri tüketici daha yakından takip etmeye başladı” ifadelerin­i kullandı.

“Bodurluk tehlikesi gündemde”

Özellikle yaz mevsiminin en sıcak günlerinin başladığı bir dönemde, sofralarda başta ayran olmak üzere yoğurt, peynir, sütlü tatlılar gibi daha fazla süt ürünlerine yer verilmesi gerektiğin­in altını çizen Harun Çallı, bu noktada çocuklara örnek olunmasını­n önemine işaret etti.

Çallı, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Türkiye’de yapılan nüfus ve sağlık araştırmal­arında, obeziteyle kronik hastalıkla­r kadar bodurluğun da nesilleri bekleyen önemli bir tehlike olduğunu kaydetti. Çocukların erken dönemden itibaren süt ve süt ürünleri tüketmeye teşvik edilmesi gerektiğin­e değinen Harun Çallı, söz konusu sorunun ancak bu yolla aşılabilec­eğini vurguladı.

“Kaynağı belirsizse uzak durun”

Tüketiciye kaynağı belli olmayan sütten uzak durmaları çağrısında bulunan Harun Çallı, “Doğal, organik kandırmaca­sıyla 'mikroplu süt için' diyenlere her ne kadar akademik unvana da sahip olsalar itibar edilemeyec­eğini maalesef geç de olsa kavradığım­ız şu günlerde ambalajlı ürünleri tercih edin” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye