Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Manavgatlı, OSB alanına otel ve golf sahası yapılmasın­ı istemiyor

- FİKRİ CİNOKUR/

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi öncülüğünd­e 18 yıl önce başlatılan, içinde marinanın da yer alacağı Yat Üretim İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması projenin iptal edilerek, yerine Turizm Bakanlığı tarafından otel ve golf sahaları yapılmak istenmesin­e ilçe halkı karşı çıktı.

Turizm Bakanlığı, 18 yıldır projesine başlanılma­yan S.S. Manavgat Yat ve Çekek İmalat ve Yapımcılar Sosyal Tesisler Kurma ve İşletme Kooperatif­i tarafından planlanan Yat Yapım ve Çekek Yeri Marina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin 486 dönüm arsasını da alarak 20 hektarlık alanda 3’ü konaklamal­ı, 1’i konaklamas­ız 4 adet otel ve golf sahası projesi başlatmışt­ı. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Manavgat Belediyesi ile bazı vatandaşla­r Turizm Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan otel ve golf alanları projesine itiraz etti. Bakanlık, itirazları kabul etmedi.

S.S.Manavgat Yat Ve Çekek İmalat ve Yapımcılar Sosyal Tesisler Kurma Ve İşletme Kooperatif­i Başkanlığı yat yapım ve çekek yeri ile marina arsasının yerini alan Turizm Bakanlığı aleyhine 2019 yılında dava açmıştı.

Manavgat Belediyesi Başkanı Şükrü Sözen, itirazları­nın kabul edilmemesi üzerine aralarında MATSO Başkanı Ahmet Boztaş’ın da yer aldığı 30’a yakın STK temsilcisi­nin katıldığı acil toplantı düzenlendi. Toplantıda, Turizm Bakanlığı’nın otel ve golf sahaları projesine karşı kamuoyu oluşturmak amacıyla 10 kişinin yer aldığı Manavgat Ulualan’ı Koruma Platformu oluşturuld­u.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Ulualan sahil bandının henüz yapılaşmam­ış büyük bir alanı kapsadığın­ı, Manavgat Irmağı ve orman alanları ile bütünlenen doğal yapısı ile Manavgat kenti ve bölge halkı için çok büyük önemli olduğunu söyledi. Sözen, şunları kaydetti: “Ulualan 5 bin dönümlük bir alan. Bu kentin geleceği herkesin düşüncesi alınarak kurgulanma­lı. Ticari alanlar, konaklamal­ar, sportif tesisler, sosyal donatı alanları ile bu alanı tam anlamıyla bir cazibe merkezine dönüştürel­im ki, Manavgat’a artı değer katsın. Manavgat’ta yaşayan herkes Turizm Bakanlığı aleyhinde dava açsın. Siyaseti bir kenara bırakarak, kime gidilmesi gerekiyors­a gidelim. Golf turizmine de sporuna da karşı değiliz. Ama golf projesi için Oymapınar Bölgesinde yer verilebili­r.” Sözen, Turizm Bakanlığı’nın bu kararına itiraz ettikleri için belediye hizmetleri­nin de engellendi­ğini öne sürdü.

 ??  ?? Turizm Bakanlığı’nın otel ve golf sahaları projesine karşı kamuoyu oluşturmak amacıyla 10 kişinin yer aldığı Manavgat Ulualan’ı Koruma Platformu oluşturuld­u.
Turizm Bakanlığı’nın otel ve golf sahaları projesine karşı kamuoyu oluşturmak amacıyla 10 kişinin yer aldığı Manavgat Ulualan’ı Koruma Platformu oluşturuld­u.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye