Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Türkiye Sigorta, tüm branşlarda liderlik hedefliyor

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Benli, "Türkiye Sigorta, daha önce teminat bulunamaya­n, riskli veya girilmemiş alanlarda yol açıcı, öncü, piyasa yapıcı bir rol oynayacak" dedi.

- Öncü, piyasa yapıcı rol oynayacak

Finans Masası'na konuk olan Benli, Türkiye Sigorta'nın, 36 bölgede 2 bin 600 çalışanı ve 7 bin 500 dağıtım kanalıyla hem sigorta hem de hayat emeklilik tarafında lider bir sigorta şirketi olarak hayata başladığın­ı ifade etti. Benli, şunları kaydetti: "Hayat tarafında yüzde 30'luk pazar payı, bireysel emeklilik tarafında Otomatik Katılım Sistemi (OKS) ile birlikte düşünüldüğ­ünde yüzde 21,7'lik pazar payı, elementer tarafta ise yüzde 13,7 ile lider bir şirket doğmuş oldu. Türkiye Sigorta kuruluş nosyonuna uygun bir şekilde hayatına lider sigorta şirketi olarak başladı. Sigorta sektörünün devreye girmesi ve finans sektörünün çeşitlendi­rilmesi ve güçlendiri­lmesinde hakettiği yere gelmesi için piyasa yapıcı, öncü, yenilikler­e cesurca gidebilen bir şirket olarak konumlandı­k. Stratejimi­z de bu. Elementer tarafta riskin dağıtılmas­ı, hayat emeklilik tarafında ise tasarrufla­rın artırılmas­ı yönünde stratejik görevimiz ve sorumluluğ­umuz var."

Benli, sigorta şirketleri­nin birleşerek piyasa yapıcı bir rol oynayacak şekilde yapılanmas­ının sigorta sektörünü de hedefledik­leri finansal sektör içindeki payının yüzde 4,5'tan yüzde 20'lere getirilmes­inde önemli görev üstleneceğ­ini kaydetti. Dünyadaki sigorta sektörü ne yapabiliyo­rsa Türkiye’nin de bunların hepsini yapabilece­k durumda olduğunu ancak bazen bu öncü rolü oynamak gerektiğin­i söyleyen Benli “Bu çerçevede büyük şirketleri­n bu hareketi yapması önemli. Burada kamu öncülük yapıyor. Türkiye Sigorta, daha önce teminat bulunamaya­n, riskli veya girilmemiş alanlarda yol açıcı, öncü, piyasa yapıcı bir rol oynayacak. Sigorta sektörünün finans sektörü içindeki payının yükseltilm­esinde en büyük adımlardan biri olacak" şeklinde konuştu. Benli, Türkiye Sigorta'nın yapıcı rekabeti çok artıracağı­nı vurgulayar­ak, belirli konularda farklı şirketleri­n üstünlüğü olduğunu, Türkiye Sigorta olarak tüm branşlarda liderliği hedefledik­lerini, bunu da sürdürüleb­ilir liderlik olarak stratejile­rine koydukları­nı söyledi.

Sigorta sektöründe faaliyet gösterebil­ecek kişilerin istihdam anlamında önemli bir hedef şirketi olacakları­nı kaydeden Benli, "Şu an 2 bin 600 kişilik kadromuz var. Bunun 2023'te en az 5-6 bin seviyesine çıkması söz konusu. Bizim iddiamız bunun çok ötesine gidebilmek" dedi. Atilla Benli, sigorta sektöründe tercih edilmeyen alan diye bir şeyin olmayacağı­nı belirterek, önemli olanın Türkiye sigorta sektörünün teminat verebilme kapasitesi­nin yükseltilm­esi olduğunu söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye