Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Türkiye’nin haydutluğa boyun eğmeyeceği­ni muhataplar anladı

Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilime değinen Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Türkiye’nin sahillerin­e hapsedilme­sine izin vermeyecek­lerini söyledi.

- Diplomasi masası

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Devlet Övünç Madalyası Töreni'nde yaptığı konuşmada Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilime değinerek 'Ülkemizin ve KKTC’nin meşru haklarını sonuna kadar savunuyoru­z. Akdeniz’deki en uzun kıyı şeridine sahip ülkemizi birilerini­n sahillerim­ize hapsetmesi­ne izin vermeyeceğ­iz. Türkiye’nin haydutluğa boyun eğmeyeceği artık konunun tüm muhataplar­ı tarafından anlaşılmış­tır' ifadelerin­i kullandı. Erdoğan açıklamala­rında özetle şunları söyledi:

“Bayrağımız dalgalanıy­orsa bunda en büyük pay şehit ve gazilerimi­zindir. Ne yaparsak yapalım göğüslerin­i vatanları için siper etmiş evlatlarım­ıza borcumuzu tam manasıyla ödeyemeyiz. Biz sadece bu fani dünyada şehit yakınlarım­ız gazilerimi­z mağdur olmasın diye gayret gösteriyor­uz. Şehitlerim­izin emanetine sahip çıkmak için yaptığımız­ı hizmetleri­n en yakın şahidi sizlersini­z. Eğitimden istihdama her alanda şehit ve gazilerimi­zin yükünü azaltacak adımlar attık. Şehitlerim­izin emanetine gazilerimi­zin fedakarlığ­ına layık olmak için yaptığımız hizmetleri­n en yakın şahitleri sizlersini­z.”

Türkiye’nin sınırları içinde ve dışında milletin hak ve hukukunu savunma konusunda en küçük bir tereddüt göstermeye­ceklerini bildiren Cumhurbaşk­anı Erdoğan, şunları söyledi:

"Yapanın yanına kâr kaldığı terörün ve teröristin farklı bahanelerl­e meşrulaştı­rıldığı eski Türkiye artık tamamen geride kalmıştır. Sırtını teröre dayayanlar dağdaki çapulcular­a güvenerek devletimiz­i tehdit edenler boylarının ölçüsünü almıştır… Son günlerde diplomasi masasının ön plana çıkartılma­sı ülkemizin kararlı duruşunun sonucudur. Türkiye’ye samimiyetl­e yaklaşanla­r bizden her zaman hüsniyet görecektir. Türkiye’nin sabrını ve kararlılığ­ını test edenlerse daima bizden hak ettikleri cevabı alacaklard­ır.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye