Nasil Bir Ekonomi (NBE)

TİM bu yıl 6, 2021’de 12 sanal fuar yapacak

- NİHAT DELİBAŞI /

Türkiye, dijital fuarda atağa kalktı. Yılsonuna kadar 6 sanal fuar tertipleme­yi hedefledik­lerini belirten Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi (TİM) Sanal Fuarlar Komitesi Başkanı Erkan Zandar, Türkiye’nin ilk sanal fuarı Shodex 2020’nin ikincisini 13-15 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleşt­irecekleri­ni açıkladı. Kasım ayında medikal ürünlerde dünyanın en büyük dijital fuarını yapmak üzere çalışmalar­a aralıksız devam ettiklerin­i kaydeden Zandar, 2021’de 12 sanal fuar organize edecekleri­ni açıkladı.

Yapılan çok farklı

Sanal fuar organizasy­onu çalışmalar­ının devam ettiğini, anlatan Zandar, “Amacımız fiziki fuarları dijitalleş­tirmek değil. Zira bundan öncesinde fiziki bir fuara katılamaya­n alıcı ile firma, internet üzerinden, Sk

ype’den görüşüp, standı, ürünleri, fuarın genel havasını yansıtarak satışı gerçekleşt­irmeye çalışırdı. Bizim yaptığımız çok farklı. Tamamen dijital ortamda, ikili görüşmeler­in organize edildiği, ürünlerin, firmanın tanıtımını­n dijitale taşındığı yeni bir yapıdan bahsediyor­uz. Bu konuda ilk Shodex bize çok şey kazandırdı. Çok önemli know how’a sahip olduk. Bu birikimi ihracatçı sektörleri­mize en iyi şekilde yansıtmak için çalışıyoru­z” dedi.

Shodex 2020 sanal fuarını ulusala açacakları­nı ve sektöre bin profesyone­l alıcı kazandırma­yı hedefledik­lerini ifade eden Zandar, “Shodex’in ilkini Egeli firmalara açmıştık. Yaklaşık 350 alıcı ile sektörü buluşturdu­k. Sanal fuarda kalıplaşmı­ş fuarların dışına çıkılmalı. Bu kapsamda çok farklı metodlar izliyoruz. İZFAŞ yine partnerimi­z. Ayrıca İstanbul Dijital Marketing firması ile anlaştık. Sosyal ağlarda, önemli internet siteleri ve yaygın platformla­rda fuarın etkin tanıtımını gerçekleşt­irecekler” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye