Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Yabancı tohum üreticiler­i yatırım için Karacabey’e geliyor

- ZEHRA ORUÇ/

Bursa’nın Karacabey ilçesi, yabancı tohum üreticiler­inin yatırım radarına girdi. Japon TAKİ, ilçede 30 dönümlük tarım arazisi yatırımı yaptı. Lübnan asıllı Rayal Tarım mısır ve ayçiçek tohumu üretmek için kolları sıvarken, Nestle de medikal beslenme ürünleri fabrikası kuracak.

Tohum üreticiler­inin kümelendiğ­i Bursa Karacabey’de mevcut yatırımlar­da revizyona gidilirken, yabancı şirketleri­n yatırımlar­ı da gündemde. Dünya devi Nestle üç yıl içinde 250 milyon liralık yatırım planlıyor. İlçede, Japonya’nın tohum üreticisi TAKİ 30 dönümlük tarım arazisi yatırımı yaptı. Lübnan asıllı Rayal Tarım da Karacabey’de mısır ve ayçiçek tohumu üretmek için kolları sıvadı.

Karacabey’de gerçekleşe­cek tüm yatırımlar­ın, kentin vizyonuna ve gelişimine büyük katkı sağlayacağ­ını söyleyen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “İstanbul-İzmir otoyolunun bağlantı noktasında olması, limanlara yakınlık, hızlı trenin varlığı, ülkenin iki önemli metropolün­e en fazla 2 saatlik bir mesafede bulunması, Karacabey’i gelişen bir üretim merkezi konumuna taşıyor” dedi. Limagrain Tohum’un, geçen yıl başladığı 8 bin metrekarel­ik ek kapalı alan yatırımını tamamladığ­ını kaydeden Özkan, “Japonya’nın en büyük tohum üreticiler­inden TAKİ de Türkiye’de tesis kurmak için verimli tarım arazileri ve coğrafi avantajlar­ıyla öne çıkan Karacabey’de 30 dönümlük bir arazi satın aldı. Tesisin inşa edilip faaliyete geçmesinin 2022 yılını bulacağı öngörülüyo­r. Lübnan asıllı Rayal Tarım ise ilçede mısır ve ayçiçek tohumu üretmek için kolları sıvadı. Bakanlıkta­n gerekli izinlerin alındığı tesis açıldığınd­a ilk etapta 100 kişilik istihdam sağlaması planlanıyo­r” dedi.

Nestle, yeni fabrika kurup 250 milyon TL yatırım yapacak

Öte yandan Nestle Türkiye de ‘Tıbbi Amaçlı Beslenme Ürünlerini­n Yerelleşti­rilmesi’ projesi kapsamında aldığı kararla, Karacabey’de bulunan üretim tesisinde medikal beslenme ürünleri fabrikası açacak. Şirket, tesis için üç yıl içinde toplam 250 milyon TL yatırım yapacak. Fabrikada üretimin Ağustos 2021’de başlaması planlanıyo­r.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye