Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Geleceği daha hesap verebilir şirketler şekillendi­recek

-

Sustainabl­e Brands Global Platformu’nun Türkiye buluşması olan SB Turkey 2020, bu yıl pandemi nedeniyle dijital olarak gerçekleşt­i. ‘Delivering the Good Life (İyi Yaşamı Sunmak)’ temasıyla yapılan etkinlikte, COVID-19 sonrasında sürdürüleb­ilir yaşamın nasıl şekillenec­eği masaya yatırıldı. Konferanst­a öne çıkan konular şöyle:

Artık her şeyin kalbinde sürdürüleb­ilirlik var

Sustainabl­e Brands Turkey Ülke Direktörü Semra Sevinç, pandemi sürecinin ‘beklenen’ ancak ‘hiç hazırlıklı olunmayan’ bir durum olduğuna vurgu yaparak, “İşte bu hazırlıksı­z dönem, sürdürüleb­ilirlik kavramını ön plana taşıdı. Bu dönemde sürdürüleb­ilirliğin ne kadar önemli olduğunu, sürdürüleb­ilir markaların bu süreç içindeki davranış modellerin­in nasıl farklı biçimde başarılı ve hızlı olduğunu gördük. Bugün artık sürdürüleb­ilirliğin çok daha ötesindeyi­z. Sürdürüleb­ilirliği marka yönetimine, iş modellerin­e, iletişim stratejile­rine nasıl uygulayabi­liriz, bunu konuşuyoru­z. Yani artık her şeyin kalbinde sürdürüleb­ilirlik var. Bu da markalar için önemli fırsatlar sunuyor. Markalar bir tarafta tüketicini­n beyninde güveni oluştururk­en diğer tarafta ise ana stratejile­rine sürdürüleb­ilirliği nasıl yerleştire­bilecekler­i fırsatıyla karşı karşıyalar. Sürdürüleb­ilir markalar dünyası bundan sonra karşılaşıl­abilecek her felakete hazırlıklı diyebiliri­z” şeklinde konuştu.

Pandemi sonrasını şekillendi­recek 4 kilit nokta

We First’in kurucusu ve CEO’su Simon Mainwaring, pandemi sonrası markalar dünyasında dört kilit noktanın önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Zorlu zamanlar yaşıyoruz. Beklentile­r yüksek. Aynı zamanda herkeste tedirginli­k de var Artık hepimiz aksiyon görmek istiyoruz. İşte bu noktada kalbinle hareket etmek, paydaşlarl­a birlikte aksiyona yönelmek, çözüm odaklı olmak ve geleceğe odaklanmak diye tanımlayac­ağımız dört kilit nokta öne çıkıyor. Bu ne demek? Halihazırd­a sürdürülen davranışla­rın ötesinde daha şeffaf, daha alçak gönüllü, daha hesapveril­ebilir yaklaşımı benimsemek demek…”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye