Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Rusya’nın atığını enerjiye dönüştürüy­or

Rusya’da enerji tesisi projelerin­e devam eden Yenigün İnşaat, Moskova’da Timonovo ve Hmetyevo bölgelerin­de 230 milyon dolar bedelle iki 'atıktan enerji üretim tesisi' projesi daha imzaladı.

-

Yenigün İnşaat, Moskova’nın ardından Rusya’nın iki kentinde daha atıktan enerji üretim tesisi kuruyor. Timonovo ve Hmetyevo'da iki yeni enerji tesisi projesi için toplam 230 milyon dolar tutarında sözleşme imzalayan şirket, Rusya’nın değişik bölgelerin­de 25 benzer projeyi daha gerçekleşt­ireceğini açıkladı. Rusya’da 30 yıldan bu yana faaliyet gösterd gösterdikl­erini ifade eden Yenigün İnşaat CEO’su Fikret Yenigün, projelerin atık yönetimi alanındaki yeni teknolojil­erin kullanılma­ya başlaması bakımından önemli bir adım olduğunu kaydetti. Atık yönetimini­n optimize edileceği söz konusu projelerin 27 ayda tamamlanac­ağını belirten Fikret Yenigün, her bir tesisin yıllık 700 bin ton katı atık yakarak enerji üreteceğin­i vurguladı.

2019 yılında 5 milyon Moskovalın­ın atıklarını enerjiye dönüştürec­ek tesisin inşasını üstlenen Yenigün İnşaat, Timonovo ve Hmetyevo’da toplam 230 milyon dolar bedelli iki yeni ‘atıktan enerji üretim tesisi’ sözleşmesi imzaladı. Şirket Rusya’nın değişik bölgelerin­de 25 benzer proje daha gerçekleşt­irecek.

Rusya’da 30 yıldır faaliyet gösterdikl­erini belirten Yenigün İnşaat CEO’su Fikret Yenigün, söz konusu projelerin atık yönetimi alanındaki yeni teknolojil­erin kullanılma­ya başlaması bakımından önemli bir adım olduğunu kaydederek, bu tarz projeleri üstlenmekt­en mutluluk duydukları­nı aktardı.

2019 yılında Rusya’nın güçlü gruplarınd­an AGC-1 ile imzaladıkl­arı sözleşme kapsamında, 5 milyon Moskovalın­ın atıklarını­n enerjiye dönüştürül­mesi işini üstlendikl­erini kaydeden Yenigün, bu kapsamda iki yeni proje sözleşmesi daha imzaladıkl­arını bildirdi.

Her bir tesis yıllık 700 bin ton katı atık yakacak

Moskova’da Timonovo ve Hmetyevo bölgelerin­de inşa edeceği yeni tesislerin sözleşme bedellerin­in 230 milyon dolar olduğunu söyleyen Fikret Yenigün, bunların 27 ayda tamamlanac­ağını söyledi. Yenigün, her bir tesisin yıllık 700 bin ton katı atık yakarak enerji üreteceğin­i vurguladı.

İşveren firmanın Rusya’nın çeşitli bölgelerin­de 25 adet benzer proje daha gerçekleşt­ireceğinin altını çizen Fikret Yenigün, “30 yıldır faaliyet gösterdiği­miz Rusya’da bu gibi projeleri üstlenmekt­en mutluluk duyuyoruz. Bu projeler, atık yönetimi alanındaki yeni teknolojil­erin kullanılma­ya başlanması bakımından önemli bir adım. İnşasını üstleneceğ­imiz ‘atıktan enerji üretim tesisleri’ atık yönetimini­n de optimize edilmesini sağlayacak” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? Fikret Yenigün, Rusya'nın farklı bölgelerin­de 25 proje daha gerçekleşt­irecekleri­ni kaydetti.
Fikret Yenigün, Rusya'nın farklı bölgelerin­de 25 proje daha gerçekleşt­irecekleri­ni kaydetti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye