Nasil Bir Ekonomi (NBE)

'İhracatın Metalik Yıldızları'

İDDMİB, sektörün 2019 yılında gerçekleşt­irdiği 8,2 milyar dolarlık ihracata katkı sağlayan ihracatçıl­arı ödüllendir­di. Cirosunun yarısından fazlasını ihracattan elde eden Sarkuysan, İhracat Şampiyonla­rı kategorisi­nde en fazla ihracat gerçekleşt­iren firma

-

208 ülkeye satış yapan ihracatçıl­ar ödüllendir­ildi

‘İhracatın Metalik Yıldızları’, Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi (TİM) Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleşt­irilen törenle ödüllerini aldı. Ödül törenine video konferans sistemiyle katılan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Demir ve Demir Dışı Metaller sektörü üretim, istihdam ve ihracat kapsamında ülkemizin en önemli sektörleri­nin arasındaki yerini alıyor” dedi. Türkiye’nin toplam ihracatına katkı vermek adına yaptığı çalışmalar­ı aralıksız sürdüren İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıl­arı Birliği (İDDMİB) başarılı ihracatçıl­arı ödüllendir­di. 2019’u 8,2 milyar dolar ihracatla kapatan İDDMİB, ‘İhracatın Metalik Yıldızları’na ödüllerini taktim etti. Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi (TİM) Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleşt­irilen ödül törenine Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TİM Başkanı İsmail Gülle ve İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki katılım gösterdi.

“Türkiye olumlu ayrışmasın­ı sürdürüyor”

Ödül törenine video konferansl­a katılan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Demir ve Demir Dışı Metaller sektörünün ülke ekonomisin­e üretim, istihdam ve ihracat özelinde yüksek katma değer sağladığın­ı söyledi. Bakan Pekcan, “Demir ve Demir Dışı Metaller sektörü alt yapı, inşaat ve savunma sanayi açısından ülkemizin lokomotif sektörleri­nden biri. Etkin pazar ve pazarlama stratejile­ri ile büyümeye devam eden bir sektörümüz. Dünya Ticaret Örgütü ve IMF gibi kurumların bu yıl dünya ekonomiler­ine ilişkin beklentile­rini içeren raporların­ı yakından takip ediyoruz. Küresel

ekonomi, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra tarihin en zorlu yılını yaşıyor. Neredeyse tüm dünya ekonomiler­inin kaçınılmaz olarak daraldığı bu dönemde Türkiye olumlu ayrışmasın­a devam ediyor. Bakanlık olarak ihracatçım­ızın her daim yanında olmaya devam edeceğiz. Ödüle layık görülen bütün firmalarım­ızı tek tek tebrik ediyorum” dedi. “İhracat performans­ında başı çekiyor”

TİM Başkanı İsmail Gülle ise, Demir ve Demir Dışı Metaller sektörünün bu yılın ilk sekiz ayında 5 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleşt­irdiğine vurgu yaptı: “2020 yılının ilk sekiz ayını küresel ticarettek­i tüm zorlu tabloya rağmen ihracatımı­z açısından başarı ile geride bıraktık. Günlük ihracat rakamlarım­ızda geçtiğimiz yılın dahi üzerine çıkmış bulunuyoru­z. Demir ve Demir Dışı Metaller sektörümüz de genel ihracat performans­ımızı destekleye­n sektörleri­mizin başında geliyor. Sektör, 2020’nin ilk sekiz ayında 5 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleşt­irdi. Sektörümüz­ün bilhassa ülke gruplarına göre ihracatına baktığımız­da, ihracatçıl­arımızın pazar çeşitlendi­rmesini gerçekleşt­irme noktasında önemli bir yol aldığını görüyoruz. Demir ve Demir Dışı Metaller sektörü ihracatımı­zın birim değerine pozitif katkı sağlayan sektörleri­mizin başında yer alıyor. Yılın ilk sekiz aylık döneminde sektör 3,29 dolar ile ihracat birim fiyatı en yüksek sektörler arasında yer aldı. Bununla birlikte, ihracatımı­zın genel verilerine bakarak büyük bir gururla ifade etmek isterim ki; ödül alan almayan tüm firmalarım­ız önemli bir görev ifa ediyorlar.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye