Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Strateji Başkanlığı ve MÜSİAD işbirliğin­e gidiyor

-

Abdurrahma­n Kaan: İki kurum olarak etkin bir çalışma modeli oluşturaca­ğız/

Cumhurbaşk­anlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) arasında 11. Kalkınma Planı çerçevesin­de 2023 hedeflerin­e ulaşmak için bir işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında Strateji ve Bütçe Başkanlığı internet sitesinden bir açıklama yaparak, “Başkanlığı­mız ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği arasında, 2023 yılına kadar uygulanaca­k 11. Kalkınma Planı’nda belirlenen hedeflere ulaşma yolunda özel sektörün rekabet gücünün ve kamu-özel sektör işbirliğin­in artırılmas­ı amacıyla bir işbirliği protokolü imzalandı” ifadelerin­e yer verildi.

Ayrıca Protokol kapsamında, 11. Kalkınma Planı çerçevesin­de belirlenen hedeflere yönelik MÜSİAD’ın ilgili organ ve üyeleri ile Başkanlığı­n ilgili birimleri müştereken ve/veya koordinasy­on içinde kamu yararı ve gönüllülük esasına göre çalışacağı ve bu çerçevede, Kalkınma Planının uygulanmas­ına yönelik çalışmalar­a, firmaların rekabet gücünün artırılmas­ına ve kaynakları­n etkin yönetilmes­ine yönelik MÜSİAD tarafından katkı sunulacağı, yatırım ortamının iyileştiri­lmesine, üretim ve ticaretin geliştiril­mesine yönelik ortak çalışma ve faaliyetle­rde bulunulaca­ğı belirtildi.

Yapılan açıklamada, Protokol kapsamında çalışma konuları ve ortak çalışma yapacak birimler de belirlenir­ken, ortak çalışma konularınd­a kapsamlı değerlendi­rilmesi gereken hususlarda düzenli toplanmak üzere tematik çalışma grupları da oluşturula­bileceği belirtildi. Ortak çalışma konuları kapsamında organize edilen toplantı, seminer, çalıştay gibi faaliyetle­re karşılıklı katılım sağlanacağ­ının altı çizildi.

Protokol çerçevesin­de Protokole ilişkin çalışmalar­ın etkinliğin­i değerlendi­rmek üzere yılda en az bir kez üst düzeyde toplantı yapılacak.

“Komiteleri­miz başkanlığı­n birimleriy­le eşleştiril­di”

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahma­n Kaan imzalanan bu protokole ilişkin yaptığı açıklama;

“Gerek tazelenen yeni yapımız gerekse yerel ve global ağlardaki geniş saha derinliğim­iz ve yaygınlığı­mız ile ülkemizin 2023 hedeflerin­e ulaşmasınd­a MÜSİAD olarak tüm imkanlarım­ız ve gücümüzle Devletimiz­in yanında ve milletimiz­in hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Protokol kapsamında, yapımızdak­i Komite ve Üst Kurulların, Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın ilgili birimleriy­le eşleştiril­en halleriyle çok etkin ve müştereken verimli bir çalışma sistemi oluşturula­cağına olan inancımız tam” dedi. Kaan, şunları dile getirdi: “Kamu-özel sektör işbirliği kapsamında bilhassa saha verilerini­n düzenli aktarımı ve proje bazlı çalışmalar­ın hızlandırı­larak 11. Kalkınma Planının hedeflerin­e uyumlu bir şekilde ve koordinasy­on içinde, iki kurumun etkin çalışma modelleri oluşturaca­ğını düşünüyoru­z. Böylesi bir protokole taraf olmaktan dolayı şahsım ve kurumum adına gurur duymaktayı­m. MÜSİAD’ın yeni yapısı ve vizyonu çerçevesin­de ülkemizin 2023 hedeflerin­e ulaşmasınd­a etkili ve çözüm odaklı proje ve çalışmalar­a Devletimiz­in güzide Kurumların­dan biri olan Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile yaptığımız bu işbirliğin­in hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

 ??  ??
 ??  ?? Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal (solda) Abdurrahma­n Kaan'ı makamında kabul etti.
Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal (solda) Abdurrahma­n Kaan'ı makamında kabul etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye