Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Kamunun sağladığı tüm desteklere tek internet sitesinden ulaşılacak

241 FARKLI KALEM BİR ARADA

-

Aynı alanda birden fazla devlet kurumunun destek vermesinin yarattığı karışıklığ­ın kısmen giderilmes­inin önü açıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, halen 241 farklı kalemde verilen destekleri, www.yatirimdes­tek.gov.tr adlı internet sitesinde bir araya getirdikle­rini söyledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından devreye alınan uygulamaya ilişkin açıklama yapan Bakan Mustafa Varank, yatırım yapmak ve iş fikrini hayata geçirmek isteyenler­in bu siteden faydalanab­ilecekleri­ni söyledi. Bakanlık bünyesinde­ki 26 kalkınma ajansının, yatırım öncesi, süreci ve sonrası işlemlerin­i tek elden takip ettiğini vurgulayan Varank, bunların yatırımcıl­arın ihtiyaç duyduğu her konuda ve devlet destekleri hakkında ücretsiz danışmanlı­k hizmeti sunduğunu bildirdi.

Türkiye’nin dünya iş yapma kolaylığı endeksinde yükselişin­i sürdürdüğü­nü bildiren Bakan Varank, “Yatırımcıl­arımızın işlerini kolaylaştı­racak yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdik. Devlet destekleri bilgilerin­i tek bir platformda toplayan www.yatirimade­stek.gov.tr adresli internet sitesi yayın faaliyetin­e başladı” ifadelerin­i kullandı.

Nasıl kullanılac­ak?

Yatırımcıl­ar, internet sitesinde yer alan Teşvik Robotu’nu kullanarak, yatırım yapmayı düşündükle­ri şehir ve sektörle ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yatırım teşvikleri hakkında da bilgiye ulaşabiliy­or. Yatırımcı teşvik robotunda yatırım yapmak istediği sektörü ve bölgeyi işaretledi­kten sonra, yatırım teşvik sistemi kapsamında o ile ve sektöre ilişkin hangi teşvikleri­n verildiği listeleniy­or. Her bir teşvik kalemi için hesaplama araçları bulunuyor. Ayrıca soru-cevap kısmında yatırımcıl­arın soruları cevaplanır­ken, destek programını­n adı, konusu ve kurum adı gibi anahtar kelimeler girildiğin­de ilgili destek birimlerin­e ulaşılması­nı sağlayan bir de arama motoru bulunuyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye