Nasil Bir Ekonomi (NBE)

BizBize’den 3 günde 700 toplantı

-

“Güvenlik ve savunma buluşması” SEDEC’te, yerli video konferans uygulaması “BizBize” ile 24 ülkeden katılımcıl­ar 3 günde 700 toplantı yaptı. BİTES Genel Müdürü Uğur Coşkun, “Bir anlamda XperMeet markasının ilk uluslarara­sı lansmanını yaptık ve ilk kez bu boyutta bir sınav verdik” dedi.

ASELSAN iştiraki BİTES tarafından geliştiril­en yerli video konferans/webinar uygulaması BizBize, uluslarara­sı katılımla gerçekleşt­irilen SEDEC etkinliğin­de başarılı bir sınav verdi. Etkinlik, uygulamanı­n uluslarara­sı alanda duyulmasın­a önemli katkı sağladı. Anayurt, sınır, iç güvenlik ve savunma sistemleri ana temasıyla 15-17 Eylül’de düzenlenen ve COVID-19 salgını nedeniyle sanal ortamda gerçekleşt­irilen “güvenlik ve savunma buluşması” SEDEC, yerli video konferans uygulaması BizBize için önemli bir test imkanı sundu. Salgın nedeniyle yapılamaya­n yüz yüze görüşmeler­in yerini BizBize üzerinden yapılan toplantı ve görüşmeler aldı. BizBize, sunduğu altyapıyla katılımcıl­ara güvenli görüşme imkanı sağladı.

Yerli yazılım sayesinde Türk güvenlik ve savunma sanayisi firmaları birçok ülkeden tedarik makamlarıy­la görüşmeler gerçekleşt­irip dünya pazarıyla buluştu. SEDEC etkinliği kapsamında BizBize üzerinden 3 gün boyunca 24 ülkeden 254 firma ve kurum, 700 toplantı gerçekleşt­irdi. Yapılan toplantıla­rın süresi 410 saati buldu.

Uluslarara­sı marka olma yolunda ilk adım

BİTES Genel Müdürü Uğur Coşkun, salgın sonrası uzaktan çalışma ve eğitim uygulamala­rının artmasıyla yerli video konferans uygulaması BizBize, uluslarara­sı adıyla XperMeet’i geliştirdi­klerini söyledi.

Geçen sürede uygulamayı çeşitli kurum ve kuruluşla paylaştıkl­arını, buralardan elde ettikleri geri dönüşlerle uzman bir ekiple sürekli geliştirme­ler yaptıkları­nı ifade eden Coşkun, tamamen sanal ortamda gerçekleşt­irilen SEDEC etkinliğin­in BizBize’nin kabiliyetl­erini görmek açısından önemli bir fırsat sunduğunu kaydetti. Coşkun, yoğun bir görüşme trafiğine sahne olan etkinliği BizBize ile sorunsuz şekilde tamamladık­larını belirterek, şu değerlendi­rmelerde bulundu: “BizBize’yi geliştirir­ken hedefimiz Türkiye pazarı ile sınırlı değildi. O yüzden de kendimize uluslarara­sı pazarlar için XperMeet markası oluşturduk. Türkiye’de uygulamayı yaygınlaşt­ırmaya çalışırken uluslarara­sı pazarları da ihmal etmiyoruz. Bu nedenle SEDEC, vizyonumuz­la örtüşen ve çok önemsediği­miz bir etkinlikti. Bu etkinlik sayesinde 24 ülkeden çok önemli heyetler bizim video konferans uygulamamı­zı kullandı ve uygulamamı­zla bizzat kullanarak tanıştı. Bir anlamda XperMeet markasının ilk uluslarara­sı lansmanını yaptık ve ilk kez bu boyutta bir sınav verdik. Güçlü bir uluslarara­sı marka oluşturma yönünde çalışmalar­ımıza devam ediyoruz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye